Gå til innhold

Hvordan tine rundstykke i mikroen


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vet det ikke lønner seg  å  tine rundstykker i mikroen men av og til har en dårlig tid. Har ikke crisp funksjon. Prøvde først full effekt på 2 min ble seigt. Prøve så defrost stilte inn kg måtte ha 4 min ble forsatt seigt. Tips?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bruker alltid bare defrost-funksjonen. Stiller inn på laveste antall gram (100), det tar ca. 2.25 minutt. Da skal de snus underveis. Sliter ikke med seige rundstykker. Men er ikke så opptatt av å ha dem crispe heller (det bare drysser).. 

Anonymkode: 17050...620

  • Liker 1
Skrevet

Tiner stort sett bare ett og ett rundstykke. Da får jeg perfekt resultat på aller enkleste måte, nemlig med et halvt minutt på full styrke. Ferskt og litt lunkent, uten seig skorpe (selv om den ikke akkurat er sprø heller). 

Anonymkode: 69837...648

Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Tiner stort sett bare ett og ett rundstykke. Da får jeg perfekt resultat på aller enkleste måte, nemlig med et halvt minutt på full styrke. Ferskt og litt lunkent, uten seig skorpe (selv om den ikke akkurat er sprø heller). 

Anonymkode: 69837...648

Er det med deep frost funksjon?

Skrevet (endret)
På 31.12.2018 den 12.22, AnonymBruker skrev:

Bruker alltid bare defrost-funksjonen. Stiller inn på laveste antall gram (100), det tar ca. 2.25 minutt. Da skal de snus underveis. Sliter ikke med seige rundstykker. Men er ikke så opptatt av å ha dem crispe heller (det bare drysser).. 

Anonymkode: 17050...620

Skal teste ut dette i morgen:) Snudde ikke mine

Endret av Cecilie82
Skrevet (endret)
19 timer siden, AnonymBruker skrev:

Tiner stort sett bare ett og ett rundstykke. Da får jeg perfekt resultat på aller enkleste måte, nemlig med et halvt minutt på full styrke. Ferskt og litt lunkent, uten seig skorpe (selv om den ikke akkurat er sprø heller). 

Anonymkode: 69837...648

 

Endret av Cecilie82
Skrevet (endret)
På 31.12.2018 den 12.22, AnonymBruker skrev:

Bruker alltid bare defrost-funksjonen. Stiller inn på laveste antall gram (100), det tar ca. 2.25 minutt. Da skal de snus underveis. Sliter ikke med seige rundstykker. Men er ikke så opptatt av å ha dem crispe heller (det bare drysser).. 

Anonymkode: 17050...620

Hvilket pogram på defrosten bruker du?

Endret av Cecilie82
AnonymBruker
Skrevet

8 min på varmluft 200 gr i stekeovn fra kald ovn. Perfekt.

Anonymkode: 50b82...148

  • Liker 1
Skrevet (endret)
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

8 min på varmluft 200 gr i stekeovn fra kald ovn. Perfekt.

Anonymkode: 50b82...148

 

Hehe. Joda steikeovn e jo altid best😉

Endret av Cecilie82
Skrevet

Skal du bare tine det så tiner du det i mikroen til det blir bløtt og varmt.

Skal du varme et brødprodukt fra fryst tilstand til tilnærmet nystekt og perfekt servering så bruker du mikro OG stekeovn.

Forvarm ovnen, tin og/eller varm brødet i mikroen, og ta finishen i stekeovnen.

Skrevet
19 timer siden, AnonymBruker skrev:

Tiner stort sett bare ett og ett rundstykke. Da får jeg perfekt resultat på aller enkleste måte, nemlig med et halvt minutt på full styrke. Ferskt og litt lunkent, uten seig skorpe (selv om den ikke akkurat er sprø heller). 

Anonymkode: 69837...648

Nei e jo ikke tint på et halvt min på full styrke🙄

Skrevet
2 minutter siden, 282_NaughtySpark skrev:

Skal du bare tine det så tiner du det i mikroen til det blir bløtt og varmt.

Skal du varme et brødprodukt fra fryst tilstand til tilnærmet nystekt og perfekt servering så bruker du mikro OG stekeovn.

Forvarm ovnen, tin og/eller varm brødet i mikroen, og ta finishen i stekeovnen.

Det du beskriver tar jo jammen meg tid😅. Tenkte å tine til det ble gjenomvarmt og minst mulig seigt på raskest tid

Skrevet

Varierer sikkert med mikro, men tror jeg brukte halv effekt og ca. 2 minutter på 3 rundstykker. Lurt å snu dem etter halve tiden. Full effekt er ikke lurt, da blir de garantert seige - og gjerne frosne inni.

  • Liker 2
Skrevet

Beste resultatet men ikke bra til nå er 1 min i mikroen på full effekt. Vil gjerne vite hvilket pogram som må brukes på defrosten.

Skrevet
5 minutter siden, Cecilie82 said:

Det du beskriver tar jo jammen meg tid😅. Tenkte å tine til det ble gjenomvarmt og minst mulig seigt på raskest tid

Du må velge, tint og seigt, eller vamt og sprøtt :)

Skrevet (endret)
10 minutter siden, Cecilie82 said:

Beste resultatet men ikke bra til nå er 1 min i mikroen på full effekt. Vil gjerne vite hvilket pogram som må brukes på defrosten.

Har du et program som går på vekten av det du vil tine?

Da stiller du inn vekten på produktet, så forteller den deg når du må snu det, osv...

Endret av 282_NaughtySpark
Skrevet
11 minutter siden, 282_NaughtySpark skrev:

Du må velge, tint og seigt, eller vamt og sprøtt :)

Finnes vel en mellomting :)

Skrevet
10 minutter siden, 282_NaughtySpark skrev:

Har du et program som går på vekten av det du vil tine?

Da stiller du inn vekten på produktet, så forteller den deg når du må snu det, osv...

Stiller det inn etter valg av pogram på defrosten. Men i instruksjonshefte står det d1 kjøtt d2 fjerkre osv. Så litt usikker på hvilket pogram jeg skal bruke

AnonymBruker
Skrevet
Just now, Cecilie82 said:

Finnes vel en mellomting :)

Mellomtingen blir vel å vite hvordan du kan piske mikroen din til å levere et resultat du kan leve med, og det er det kun du som kan finne ut av, med akkurat din mikro :)

Du får nesten bare prøve, mange ganger, til du finner noe du er fornøyd med.

Anonymkode: f85a0...08c

  • Liker 1
Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Mellomtingen blir vel å vite hvordan du kan piske mikroen din til å levere et resultat du kan leve med, og det er det kun du som kan finne ut av, med akkurat din mikro :)

Du får nesten bare prøve, mange ganger, til du finner noe du er fornøyd med.

Anonymkode: f85a0...08c

Sant det:) Men altid kjekt med råd fra de som alerede har prøvet og feilet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...