Gå til innhold

Tips for perfekt stekt kalkunfilet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Skal steke kalkunfilet i morgen. Kjøpte den største fileten på 2,5 kg, men ser at de fleste oppskrifter på nettet oppgir langt mindre størrelse på filetene. Ser også at kjernetiden varierer fra 65 til 75´på nettet (står 65´på pakken på fileten jeg har kjøpt). Vil gjerne sikre at steken blir saftig og god. Den er marinert i utgangspunktet og jeg lurer på hvordan jeg bør tilberede den for å få et perfekt resultat til gjestene kommer kl. 18?

Alle tips mottas med stor takk!

Anonymkode: f7b05...ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så dumt du ikke fikk noen svar, jeg så ikke innlegget før nå. Du har sikkert laget kalkunen ferdig nå... Jeg lagde selv kalkunfilet på 2,1 kg. Brukte steketermometer og stekte til 67-68 grader. Pakket inn kalkunen i aluminiumsfolie og lot den ligge på benken mens potetene stekte (40 minutter) og den var like god og varm og supersaftig. 

Håper du var fornøyd med kalkunen din og at dere hadde et hyggelig måltid. Godt nytt år 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Sjøgrønn skrev:

Så dumt du ikke fikk noen svar, jeg så ikke innlegget før nå. Du har sikkert laget kalkunen ferdig nå... Jeg lagde selv kalkunfilet på 2,1 kg. Brukte steketermometer og stekte til 67-68 grader. Pakket inn kalkunen i aluminiumsfolie og lot den ligge på benken mens potetene stekte (40 minutter) og den var like god og varm og supersaftig. 

Håper du var fornøyd med kalkunen din og at dere hadde et hyggelig måltid. Godt nytt år 😊

67-68 grader er mer enn nok for kalkunfilet, 65 grader også. Hel kalkun, spesielt de store, må ha mer. Typisk 72-74 grader målt på brystfileten, hvis ikke blir ikke lårene gjennomstekt. Det er ulempen med hel kalkun, brystfiletene blir ofte litt tørre om man skal få alt gjennomstekt. Kalkunfilet er derfor enklere å lage saftig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...