Gå til innhold

Fantastisk ribbe :-) Har dere forsøkt denne oppskriften?


Anbefalte innlegg

Skrevet

"poenget med denne prosedyren er at fettet på ribba ble eksponert for direkte varme. Resultatet er altså at fettet brunes og blir sprøtt, men ikke sprøtt og hardt som på ribba. Det er en annen form for sprøhet, en makaløs, nydelig sprøhet som bare et fåtall av oss får nyte hver jul." :spise: Se artikkelen for mer informasjon

https://www.dagbladet.no/mat/alle-lar-seg-lure-av-denne-ribbebiten---folk-blir-snytt/70548118

Oppskrift her https://www.oppskrift.no/oppskrift/brimis-ribbe

Anonymkode: 6b38b...774

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er jo den helt vanlige Ingrid Espelid-metoden dette her? Identisk framgangsmåte såvidt jeg kan se.

Jeg har også pleid å salte ribben så mye som 3-4 dager i forveien og la den ligge med svoren ned i kjøleskapet, dette etter et tips fra A-magasinet for mange år siden. Det mest vanlige er vel et døgns tid.

Anonymkode: 98675...98d

  • Liker 1
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er jo den helt vanlige Ingrid Espelid-metoden dette her? Identisk framgangsmåte såvidt jeg kan se.

Jeg har også pleid å salte ribben så mye som 3-4 dager i forveien og la den ligge med svoren ned i kjøleskapet, dette etter et tips fra A-magasinet for mange år siden. Det mest vanlige er vel et døgns tid.

Anonymkode: 98675...98d

Takk! :) jeg ser nå at jeg postet Brimis ribbeoppskrift ved et uhell. Se Christopher Sjuves oppskrift i artikkelen https://www.dagbladet.no/mat/alle-lar-seg-lure-av-denne-ribbebiten---folk-blir-snytt/70548118, der det ytterste laget av svoren faktisk skjæres vekk, og ribba skal kokes før steking :spise: 

Anonymkode: 6b38b...774

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...