Seterjenta Skrevet 2. april 2005 #1 Skrevet 2. april 2005 Er det en vinkjenner der ute? Vi skal ha røykelaks til forrett i bryllupet vårt, og nå lurer jeg på om det e rnoen som har tips til vin som går til? (gjerne en som finnes på 3l, da vi skal bruke karafler)
Gjest Anonymous Skrevet 2. april 2005 #2 Skrevet 2. april 2005 med egg? Prøv en Chablis eller en fyldig Sancerre eller Pouilly Fumé fra Loire. Ingen av disse kommer vel i kartong, men til nød kan du bruke en Chardonnay.
Vibs Skrevet 2. april 2005 #3 Skrevet 2. april 2005 Her finner du etpar Chablis på boks: Apéritif.no - 1 Australsk Chardonnay-vin er også fint til laks, her har du en på boks: Apritif.no - 2 Røkelaks kan være vanskelig å finne en passende vin til, det anbefales alltid å prøvesmake vin og mat sammen.
Seterjenta Skrevet 2. april 2005 Forfatter #4 Skrevet 2. april 2005 Tusen takk for godt tips! Jeg får sjekke med kokken. Selv spiser jeg ikke røkelaks, så jeg må overlate bestemmelsen til noen andre! På systembolaget ble jeg anbefalt Dunavár Pinot Gris...
ashera Skrevet 3. april 2005 #5 Skrevet 3. april 2005 Chablis er et bra valg. Du trenger noe med endel syre som balansere fettet i røkelaksen. Selv serverte vi på vår siste store feiring (på anbefaling fra kokken) enn veldig god vin fra et område som grenser til Chablis, nemlig Saint-Bris. Den fungerer utmerket til røkelaks. Tror den ligger på rundt 120 kroner flaske på polet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå