Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan lager man gode kjøttkaker?? Litt flaut å ikke vite.. :oops:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Disse er mmm..

Bestemors kjøttkaker:

1 kg kjøttdeig

3 ts salt

1/2 ts muskat

1/2 ts pepper

4 ss potetmel

2 egg

3 dl fløte

litt buljong

ca 3 dl vann (mulig mindre.)

Bland alt sammen, med unntak av vann.

Bruker du buljongterning kan du røre ut den i 1/2 dl vann

og ha i.

Etter at alt er rørt godt sammen og begynner å bli en farse sper du på med litt mer vann.

Tror jeg bare brukte halvparten av vannet omtrent sist jeg lagde.

Men der må du bare se på konsistensen på farsen.

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg pleier ha oppi egg, hvetemel og olje. Deretter krydrer jeg med hva det måtte være.

Oliven, tyttebær, sitron, sitronskall, hvitløk, asiatiske smakspastaer, salt, pepper, chili - slike ting.

Jeg mener kjøttkaker bør serveres snarest mulig etter at de er steikt, mens kjøttsafta ennå sitter i.

Skrevet

Jeg er vant med ingefær i kjøttkakene. Veldig godt! :)

Skrevet

Jeg følger ingen oppskrift, men dette har jeg i: kjøttdeig, en hakket løk, en skvett worcestershiresaus, et egg, litt potetmel, litt griljermel, salt/pepper og litt melk. Disse blir saftige og kjempegode. Ellers kan jeg godt ha i mer krydder, f.eks. hakket chili, hvitløk, cayennepepper osv. Men for vanlige kjøttkaker med brun saus o.l. har jeg ikke så mye krydder i.

Gjest Anonymous
Skrevet

Det er smart å kna salt inn i kjøttdeigen aller først.

Saltet trekker til seg væske, og dermed kan du spe på mer væske senere = bedre utnytte av kjøttdeigen ved at du kan få flere kjøttkaker...

Ellers syns jeg det er nydelig med løk,hvitløk og litt chili i kakene.... :sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...