Gjest Kritt Skrevet 19. desember 2018 #1 Skrevet 19. desember 2018 Altså klassisk julemiddag med ribbe med tilbehør. Liker godt mandelpoteter, men små mandelpoteter er noe herk å skrelle og løser seg dessuten litt for fort opp. Takknemlig for tips 🙂
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2018 #2 Skrevet 19. desember 2018 Hvis potetene løser seg opp koker du de feil. Anonymkode: 67459...dc8 1
Jerry Lee Skrevet 19. desember 2018 #3 Skrevet 19. desember 2018 36 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hvis potetene løser seg opp koker du de feil. Anonymkode: 67459...dc8 Litt enig. Jeg syns mandelpoteter er best, men de er melne og vanskelige. Man bør ha erfaring med dem. TS... Prøv Beate eller Kerrs Pink. 1
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2018 #4 Skrevet 19. desember 2018 Jeg elsker mandelpotet til julemiddagen, men de må kokes forsiktig. Selv synes jeg dampkoking (altså koking på rist med vann under) fungerer bedre enn koking direkte i vannet. Min andre favoritt er helt i andre enden av skalaen; en fast og svært aromatisk potet ved navn Pimpernell. Anonymkode: f57ee...188 4
Jerry Lee Skrevet 19. desember 2018 #5 Skrevet 19. desember 2018 Liker best melne til ribbe...eksempelvis Mandel, Pimpernell, Kerrs Pink og Troll. Og de er nok like bra til pinnekjøttet. 1
Gjest Kritt Skrevet 19. desember 2018 #6 Skrevet 19. desember 2018 Takk for svar :-). Ja godt mulig jeg koker mandelpotetene feil, kan fort bli litt mye. Dessuten må jeg ofte holde dem varme en stund, både fordi det kan ta tid før vi kommer oss til bords, og til annen servering.. Kanskje jeg kan finne noen store mandelpoteter, mener jeg har sett det...
Million Skrevet 19. desember 2018 #7 Skrevet 19. desember 2018 Mandelpoteter til jul! Du må bare lære deg å koke dem riktig. De skal koke ganske kort. 2
Jerry Lee Skrevet 19. desember 2018 #8 Skrevet 19. desember 2018 4 minutter siden, Million skrev: Mandelpoteter til jul! Du må bare lære deg å koke dem riktig. De skal koke ganske kort. Nettopp. Som jeg nevnte...mandelpoteter kan være vanskelige. Men smaker jo best, da.
Jerry Lee Skrevet 19. desember 2018 #9 Skrevet 19. desember 2018 Litt på siden....men jeg har sluttet å skrelle poteter. Hva er poenget med de potetene med tynt skall? 1
mammahjarte Skrevet 19. desember 2018 #10 Skrevet 19. desember 2018 Personlig synest eg detta er best https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/glaserte-poteter/ 2
HalldirV2 Skrevet 19. desember 2018 #11 Skrevet 19. desember 2018 Akkurat nå, mammahjarte skrev: Personlig synest eg detta er best https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/glaserte-poteter/ De potsa skal jeg lage til julemiddagen, du er rå mammahjarte. Takk for link 😊 1
T-Rex Skrevet 19. desember 2018 #12 Skrevet 19. desember 2018 (endret) Amandine-potetene på Rema var veldig gode sist jeg kjøpte. Folva, som de har i Coop-butikkene, har jeg også god erfaring med. Kjøpte mini-gulløye på Coop i fjor, og ble ikke overbevist. Endret 19. desember 2018 av T-Rex
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2018 #13 Skrevet 19. desember 2018 Mandelpoteter er overhodet ikke vanskelige hvis man damper dem på rist, dvs ikke har dem nedi kokevannet overhodet. Da kan de skrelles også først, null problem. Jeg lager kokte poteter på denne måten til hverdagsmiddager hele vinterhalvåret, og til julemiddagene. Lett som en plett - og ingenting koker i stykker. Anonymkode: 10f12...143
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå