Gå til innhold

Hva spiser dere julaften, 1. og 2. juledag


Anbefalte innlegg

Skrevet

Forskjellig fra år til år, kommer an på hvor jula feires. I år:

julaften: Ribbe

1.juledag: pinnekjøtt

2.Juledag: kalkun. 

Ellers har vi alltid, hvert år grøt på lille julaften :) 

Anonymkode: 6b808...e2a

Skrevet

Julaften har vi pinnekjøtt.

1. Juledag er det torsk.

2. Juledag er det lammestek og kjøttkaker til barna.

gleder meg!❤️

Skrevet

Julaften: Pinnekjøtt med tilbehør, og kaker og kaffe på kvelden

1. Juledag: Ribbe med hjemmelaget pølse og medisterkaker

2. Juledag: Sushi

 

Skrevet

Her blir det fjorland og take away kinamat.

Skrevet

24. desember: full norsk/sunnmørsk jul, med svineribbe, pinnekjøtt, mør, kålrabistappe, surkål, rødkål og poteter. 

25. desember: full engelsk jul med kalkun, stuffing, Yorkshire puddings, ovnsbakte poteter, gulrøtter, pastinakk m.m, sjysaus, gratinert blomkål i ostesaus, og søtpotetstappe. 

26. desember: norsk/engelsk julematorgie. 

(Mannen i huset er engelsk, så vi har det beste av to verdener). 

Anonymkode: e32e2...522

Skrevet

Ribbe på julaften, pinnekjøtt 1. Og ikke noe spesielt 2. :)

 

har noen Dagbladet pluss? Og vet hvilken ribbe som vant?

Anonymkode: bdc51...723

Skrevet

Reinsteik på juleaften. Lam på 1.juledag og laks på 2.juledag. Kalkun til nyttårsaften 

Anonymkode: 6070b...2a5

Skrevet

Varierer fra år til år etter hvor vi er. I år skal vi til min søster for første gang på julaften og hun skal servere helstekt oksestek. Usikker på tilbehør og dessert. 1. Dag skal vi ha torsk med sandefjordmør og tilslørte bondepiker til dessert. Så pleier vi å ha noe helt annet enn julemat ila julen som feks taco. I år blir dette på 2. dag. 

Skrevet

Vi har egentlig ingen mattradisjoner annet enn på julaften. 

I år blir det ribbe, medisterpølse og innmatkaker på julekvelden. Førstedag dansk juleand med tilbehør og andrelag blir det torsk. 

Skrevet

I år blir det: 

Lillejulaften - Grøt

Julaften - Pinnekjøtt

1. Juledag - Ribbe 

2. Juledag - Laks

 

Skrevet

Lillejulaften har vi alltid grøt.

Julaften pinnekjøtt hvis vi er hjemme hos oss selv, med mandelpoteter og kålrabistappe, riskrem til dessert.

Første juledag er vi ofte borte, får da servert ribbe eller pinnekjøtt. Mannen i huset her kunne sikkert spist pinnekjøtt hver dag 😛 Ingen av oss er særlig glad i ribbe, så det lager vi aldri selv. Hadde det vært opp til meg hadde jeg laget en fiskerett denne dagen.

Andre juledag stek av noe slag.

De resterende dagene går det i rester og hverdagsmat. Nyttårsaften har vi kalkun med mandelpotet, saus laget av kraften fra kalkunen, rosenkål og waldorfsalat.

Anonymkode: 79578...1ac

Skrevet

Det kommer an på hvem jeg feirer sammen med. Noen liker ikke lutefisk, da har vi det på julaften hvis ikke de som ikke liker det ikke kan komme før 2. juledag. Jeg har problemer med å spise kjøtt flere dager på rad. Fiskeboller i hvitsaus eller fiskesuppe, kokt torsk 3. juledag. På julaften er det som regel pinnekjøtt og gjerne også ribbe. Vi har ikke noe forhold til kalkun, men viltstek har jeg ofte laget når jeg har vært vertinne, synes også lammelår fungerer, men da har det endt opp med ribbe også fordi en i familien mener å ikke like lammestek. 

Har laget lammestek (og ribbe) de gangene jeg har hatt muslimer til middag på julaften. Da har andre laget ribba og tatt den med rett før middagstid. Jeg stresser aldri så mye, og er ingen baker, men glad i å servere god mat. Og "sære" gjester blir tatt hensyn til selvfølgelig, religiøse grunner eller allergikere, samme for meg. 

Skrevet

Julaften: pinnekjøtt

1. juledag: ribbe

2. juledag: kalkun

 

Skrevet

Julaften: Ribbe, medisterpølser og medisterkaker.

1. juledag: Vi spiser rester fra julaften omtrent hele dagen. ;)

2. juledag: Vi reiser bort, skal spise på biffrestaurant. 

Skrevet (endret)

I år blir det:

Julaften: Ribbe

1. Dag: Pinnekjøtt

2. Dag: Koldtbord

(Pleier ha pinnekjøtt på julaften og ribbe 1. Dag, men ble en endring i år :) )

Endret av Ariana807
Skrevet

Først og fremst, alt for mye 😂

Ellers pinnekjøtt julaften.

1. juledag er det julelunsj med alt mulig pålegg. Vet ikke 2. juledag 

God jul ❤

Skrevet

Ribbe på julaften, ribberester på første dagen, og torsk på andre dagen. :)

Skrevet

Juleaften: svineribbe, pinnekjøtt, svinemør, julepølse og sossisser med tilbehør

1. Og 2. Juledag har vi ingen spesielle tradisjoner:) i år skal vi ha steik 1.juledag og laks 2.juledag

Skrevet

Ingen låste tradisjoner, men vi koser oss litt ekstra med god mat i jula, startet alt idag med and, ellers blir det:

Juleaften: Ribbe

1.juledag: Elgsteik

2.juledag: Biff

Anonymkode: d4961...d70

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...