Gå til innhold

Ruting av svor


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg foretrekker å ikke kjøpe ferdigrutet svor, fordi jeg liker at den ikke er rutet på skrå, men sånn at svoren følger de oppskårne stykkene (om dere forstår). Men dette er alltid et lite h...te, selv om jeg har virkelig skarpe kjøkkenkniver.

Noen som har et triks? Er eneste mulighet for å komme lett unna, å få det rutet etter spesifikasjon i butikk?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bruk tapetkniv, det er det eneste som virkelig funker. 

Anonymkode: 70f5c...041

  • Liker 5
Skrevet

Gjør det etter at den er dampet, da er svoren lettere å skjære.

Anonymkode: 9bc29...4e7

  • Liker 2
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker said:

Bruk tapetkniv, det er det eneste som virkelig funker. 

Anonymkode: 70f5c...041

Noe sånt, altså?

Jeg har prøvd kniver av typen blad som brekkes av, men det har ikke vært noen suksess. Takk for tips! :)

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker said:

Gjør det etter at den er dampet, da er svoren lettere å skjære.

Anonymkode: 9bc29...4e7

Da er det vel umulig å få krydret ribba skikkelig? Jeg pleier å gni rikelig med salt og pepper ned i "sprekkene", flere dager før steking.

  • Liker 2
Skrevet
1 time siden, T-Rex skrev:

Noe sånt, altså?

Jeg har prøvd kniver av typen blad som brekkes av, men det har ikke vært noen suksess. Takk for tips! :)

Tapetkniv er strålende om du ikke skyver bladet for langt ut. Da bare bøyer det seg.  Anbefaler også Stanleykniv der bladene er "fastere".

  • Liker 4
Skrevet
2 timer siden, T-Rex skrev:

Noe sånt, altså?

Jeg har prøvd kniver av typen blad som brekkes av, men det har ikke vært noen suksess. Takk for tips! :)

Den så ikke veldig egnet ut. Tror det må menes noe á la denne. Brytebladkniver finnes også i flere størrelser, og de kraftige tåler nok mye mer enn de små "papirknivene" du får på bokhandelen. 

Ellers har jeg alltid hørt at en Stanleykniv med nytt, skarpt blad skal være tingen. :) 

Anonymkode: 7e1a7...44a

  • Liker 1
Skrevet
1 hour ago, Jerry Lee said:

Tapetkniv er strålende om du ikke skyver bladet for langt ut. Da bare bøyer det seg.  Anbefaler også Stanleykniv der bladene er "fastere".

Det kan være at jeg må investere i noe bedre, da. Hm.

Ser at First Price ribba på Kiwi har svor som er rutet slik jeg liker. Men jeg tror ikke jeg tør å gamble med råvarekvaliteten på noe jeg spiser en gang i året.

Skrevet

Ser at stanley allerede er nevnt, og det er et godt alternativ. Kjøp gjerne et «krokblad» til den, så går jobben nesten av seg selv.

Skrevet

Gildes frosne tynnribbe fikk høy score og er ferdig rutet

Skrevet

Skalpellblad er jeg fornøyd med å bruke. 

  • Liker 1
Skrevet
7 minutter siden, Kontormus skrev:

Gildes frosne tynnribbe fikk høy score og er ferdig rutet

Har mange ganger måttet rute/skjære på nytt "ferdig rutete" ribber.  De har egentlig bare vært "stripet", og man skal skjære gjennom svoren og et par mm ned i spekket.  Sjelden er "ferdigrutete" slik.

Skrevet
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

Har mange ganger måttet rute/skjære på nytt "ferdig rutete" ribber.  De har egentlig bare vært "stripet", og man skal skjære gjennom svoren og et par mm ned i spekket.  Sjelden er "ferdigrutete" slik.

Kjøpte denne selv for noen dager siden. Tror jeg gikk over med kniven (veldig skarp kjøttkniv) hist og her. Men greit rutet og smakte bra 😀

Skrevet
3 timer siden, T-Rex skrev:

Da er det vel umulig å få krydret ribba skikkelig? Jeg pleier å gni rikelig med salt og pepper ned i "sprekkene", flere dager før steking.

Nettopp.  Rut, og gni salt og pepper godt inn . La ribba trekke til seg dette et par døgn i kjøleskap. Men husk å ta den ut og la den få tilnærmet romtemperatur før den går i ovnen.

Skrevet
1 minutt siden, Kontormus skrev:

Kjøpte denne selv for noen dager siden. Tror jeg gikk over med kniven (veldig skarp kjøttkniv) hist og her. Men greit rutet og smakte bra 😀

Flott. Har mange ganger opplevd å måtte gjøre jobben om igjen siden det var nesten bare markerte ruter. Sjekker uansett alltid om det er skåret ned i spekket der krydderet skal trekkes inn.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...