AnonymBruker Skrevet 16. desember 2018 #1 Skrevet 16. desember 2018 Jeg skal stå for julemiddagen i år og den skal være fantastisk god! Det blir pinnekjøtt og lurer på om noen har gode anbefalinger for dette? Eventuelt om jeg bør kjøpe fra slakter? Bor i Oslo/Akershus-området. Svært takknemlig for alle gode råd! Kom gjerne med anbefaling til supre desserter eller tilbehør. Tenker servere med kålrabistappe, mandelpoteter, sjy og tyttebær. Desserten er ikke avklart enda. Anonymkode: 1d314...419
AnonymBruker Skrevet 16. desember 2018 #2 Skrevet 16. desember 2018 Eldhusrøykt fra Vossakjøt. Meny her i Oslo selger det. Multekrem til dessert. Anonymkode: 4f318...054 1
Djungelvrål Skrevet 16. desember 2018 #3 Skrevet 16. desember 2018 (endret) Kjenner svært liten forskjell på de forskjellige foruten at noen er saltere enn andre. Hadde fra Gilde og Nordfjor i helga. Var kjempegodt. Vi hadde 13 mennesker til bords. Sier seg selv at jeg ikke kunne kjøpe pinnekjøtt til 500 kr kiloen. Man regner gjerne 400-500 gr pr person. Hadde jo kosta over 3000 bare i kjøtt. No way!! Endret 16. desember 2018 av Peonjenta 2
Zienna Skrevet 16. desember 2018 #4 Skrevet 16. desember 2018 Vi er svært nøye på pinnekjøttet. Gjennom årene har vi funnet ut at Gilde er det beste. Årets pinnekjøtt ble kjøpt i går og kostet ca. 160kr pr. kg på Extra. Vi prøvesmakte først, og var veldig fornøyd. Andre juledag serveres det alltid pinnekjøtt hos oss, og i år blir vi ca. 15 voksne. Det er alltid mannen min som lager kålrabistappen. Han bruker kålrabi og litt gulrot. Han bruker kokt potet for å jevne mot slutten. Hans beste tips er å bruke mye av kjøttkraften fra pinnekjøttet i stappen. Det går veldig mye kålrabistappe hos oss, så lag MYE! 1
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2018 #5 Skrevet 17. desember 2018 2 hours ago, Peonjenta said: Sier seg selv at jeg ikke kunne kjøpe pinnekjøtt til 500 kr kiloen. Man regner gjerne 400-500 gr pr person. Hadde jo kosta over 3000 bare i kjøtt. No way!! Øh, det er jul? Anonymkode: cead3...9b7 3
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2018 #6 Skrevet 17. desember 2018 Spekeloftet ekstra kjøttfullt er gjengangeren hos oss. Urøkt variant. Bruker gulrot, potet og 1/2 søtpotet i stappa, og lager den alltid dagen før. Da får smaken «satt seg» skikkelig og den blir enda bedre! Og husk muskat og en dæsj fløte og meierismør 🙂 Anonymkode: 1024d...36d 2
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2018 #7 Skrevet 17. desember 2018 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Øh, det er jul? Anonymkode: cead3...9b7 Ja, men ikke alle driter penger 😛 Julemat og snacks i seg selv kommer på flere lapper, så å spare litt her og der er faktisk nødvendig og fornuftig uansett økonomisk situasjon Anonymkode: d2e95...b66 3
Djungelvrål Skrevet 17. desember 2018 #8 Skrevet 17. desember 2018 11 timer siden, AnonymBruker skrev: Øh, det er jul? Anonymkode: cead3...9b7 Hver sin lyst. Å bruke 3000 kr på noe som er over på 45 min er galskap i mine øyne. 1
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2018 #9 Skrevet 17. desember 2018 Jeg ser etter pinner med mye kjøtt. Ellers synes jeg de smaker gaske så likt. Liker røyket best. Anonymkode: 01ca3...1e2
tirben Skrevet 17. desember 2018 #10 Skrevet 17. desember 2018 Gilde sitt vant faktisk Best i test i VG. Flere kokker som var med på testen. Gilde danket ut flere mye dyrere merker. Jacobs feks. kom langt ned. 2
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2018 #11 Skrevet 17. desember 2018 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Øh, det er jul? Anonymkode: cead3...9b7 Også?🤦🏼♀️😔 Anonymkode: 506cd...fa9 1
famadorian Skrevet 17. desember 2018 #12 Skrevet 17. desember 2018 I denne testen vinner Henriette, men testen er litt gammel. Jeg fant dette på Coop Prix til 245/kg i dag. Noen som har prøvd denne? Liker at det er mye intramuskulært fett og lett saltet. https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/tester/2015/12/03/195184469/test-av-urokt-pinnekjott-vinneren-koster-halvparten-av-den-dyreste
tirben Skrevet 17. desember 2018 #13 Skrevet 17. desember 2018 32 minutter siden, famadorian skrev: I denne testen vinner Henriette, men testen er litt gammel. Jeg fant dette på Coop Prix til 245/kg i dag. Noen som har prøvd denne? Liker at det er mye intramuskulært fett og lett saltet. https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/tester/2015/12/03/195184469/test-av-urokt-pinnekjott-vinneren-koster-halvparten-av-den-dyreste Må nok teste årets pinnekjøtt! Henriettes fikk ikke så gode omtaler i år. 1
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2018 #14 Skrevet 17. desember 2018 Min erfaring er at de færreste orker dessert etter et realt pinnekjøttlag, men rikelig med godt juleøl er et must. Anonymkode: 8c4a4...709
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå