AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #1 Skrevet 15. desember 2018 Hei! Samboeren min er muslim, og spiser da ikke gris. I hans hjemland er det få retter som tilsvarer svineribbe, men han er vant med kylling, geit og et røyskatt-lignende dyr som vi ikke klarer å finne noe norskt navn på. Er det mulig å få til en ribbe av geit? Erfaringer? Kylling eller smågnagere egner seg vel dårlig. Vi har tilgang på ferdig slaktet geit. Anonymkode: 84fd1...02d
Måbarefåsiat... Skrevet 15. desember 2018 #2 Skrevet 15. desember 2018 Du kan få tak i fåreribbe. Har selv lett etter pinnekjøtt av geit, uten hell. Men hør med en slakter.
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #3 Skrevet 15. desember 2018 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Hei! Samboeren min er muslim, og spiser da ikke gris. I hans hjemland er det få retter som tilsvarer svineribbe, men han er vant med kylling, geit og et røyskatt-lignende dyr som vi ikke klarer å finne noe norskt navn på. Er det mulig å få til en ribbe av geit? Erfaringer? Kylling eller smågnagere egner seg vel dårlig. Vi har tilgang på ferdig slaktet geit. Anonymkode: 84fd1...02d Egentlig skal vel alt kjøtt være halal selv om det ikke er svinekjøtt. Selve ordet Halal(tillatt) har jo med at dyret skal ha blitt slaktet på korrekt slaktemetode. Svinekjøtt anses jo som skittent og skal av hygieniske årsaker ikke væres i kontakt med. Altså det anses som Haram (ikke tillatt). Hvorfor ikke kjøpe kjøtt til den store middagen på en av de internasjonale mat forretningene? Så vidt jeg har forstått har de iallfall startet opp med halal pinnekjøtt nå som det har blitt så moderne... Kanskje dere må prøve noe annet enn ribbe fordi ribbe og muslimsk kosthold passer svært dårlig. Anonymkode: dae0a...6b1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #4 Skrevet 15. desember 2018 Jeg har spist pinnekjøtt av sau, geit og hjort. Det er jo ribber det også, men for å få den klassiske sprø svoren og steika, trenger man et dyr med mye fett. Anonymkode: 9cb43...26f
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #5 Skrevet 15. desember 2018 3 minutter siden, Måbarefåsiat... skrev: Du kan få tak i fåreribbe. Har selv lett etter pinnekjøtt av geit, uten hell. Men hør med en slakter. liker du ikke pinnekjøtt av lam? Anonymkode: dae0a...6b1
Måbarefåsiat... Skrevet 15. desember 2018 #6 Skrevet 15. desember 2018 1 minutt siden, AnonymBruker said: liker du ikke pinnekjøtt av lam? Anonymkode: dae0a...6b1 Jovisst. Men jeg synes det hadde vært spennende med geit også. 1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #7 Skrevet 15. desember 2018 Altså, pinnekjøtt er jo lammeribbe det, av lam? Men ellers går det fint an å tilberede fersk ribbe av både lam og kje. Ikke geit, det er heftig kjøtt å spise (ja, jeg har prøvd). Kjeribbe har jeg tilberedt mange ganger, da dampes den sakte i foliepakke i ovnen i flere timer, skjæres i ribber og pensles med innkokt sjy smakt til med feks honning og sitron, og grilles spør og gyllen under ovnsgrillen. Men dette er ferskt kjøtt som er i sesong om våren, rundt påsketider. Jeg kjøper på Bondens marked, tviler på du får tak i frossent nå. Så jeg ville vel heller dampet litt pinnekjøtt altså, hvis de andre skal ha ribbe til julemiddag. Evt stekt et andebryst. Da får man sprøtt skinn som kan minne om svor fordi and er så fett, og det passer ypperlig til typisk ribbetilbehør som rødkål etc. Mer sprø svor på et andebryst enn på en kjeribbe, for å si det sånn. Anonymkode: 24977...21e 3
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #8 Skrevet 15. desember 2018 Lammecarré er en form for ribbe. Kanskje det kan være noe? Pinnekjøtt av geit kunne vært interessant, men jeg har ikke hørt om noen som lager det. Anonymkode: c92ef...028 2
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #9 Skrevet 15. desember 2018 Tusen takk for svar alle sammen! Skal høre med sambo hva han syns ts Anonymkode: 84fd1...02d
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #10 Skrevet 15. desember 2018 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Lammecarré er en form for ribbe. Kanskje det kan være noe? Pinnekjøtt av geit kunne vært interessant, men jeg har ikke hørt om noen som lager det. Anonymkode: c92ef...028 Nei, det er kotelettkammen, altså ryggen på dyret. Eller ytrefileten om man skjærer kjøttet av beinet. En helt annen stykningsdel enn ribben, og mye mindre fett. Anonymkode: 24977...21e 2
K.B. Skrevet 15. desember 2018 #11 Skrevet 15. desember 2018 Blir ikke særlig mer eksklusivt en lammecaré. Jeg tilbereder den med Dijonsennep og ruller kjøttet i en pistasjcrumble før jeg steker. 1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #12 Skrevet 15. desember 2018 Ribbe av geit smaker ganske stramt.. Anonymkode: fca15...1d6
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #13 Skrevet 15. desember 2018 4 timer siden, Måbarefåsiat... skrev: Jovisst. Men jeg synes det hadde vært spennende med geit også. Pinnekjøtt av reinsdyr ! https://www.nrk.no/sapmi/reinkjottprodusent-lanserer-pinnekjott-av-reinsdyr-i-landsdekkende-butikkjede-1.13230215 Anonymkode: 54353...17b 3
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2018 #14 Skrevet 15. desember 2018 Kan dette være årsaken til at muslimer anser svin som skittent ? https://www.vetinst.no/sykdom-og-agens/trikiner Anonymkode: 54353...17b
AnonymBruker Skrevet 16. desember 2018 #16 Skrevet 16. desember 2018 13 timer siden, AnonymBruker skrev: Ribbe av geit smaker ganske stramt.. Anonymkode: fca15...1d6 Ja det bør være av kje. Mildt og mørt. Anonymkode: 1473c...b0e
FrodeF Skrevet 16. desember 2018 #17 Skrevet 16. desember 2018 Men i alle dager. Er dette for å feirer jul med ribbe, som allikevel ikke er svineribbe? Da kan du jo spise hva som helst i stedet. Det blir uansett ikke det samme som svineribbe. 2
Tyrk40 Skrevet 16. desember 2018 #18 Skrevet 16. desember 2018 Ex-Muslim her forresten. Pinnekjøtt er jo ribbe det også på en måte. Selv foretrekker jeg dette : https://www.matprat.no/matnyttig/oppdelingsguiden/storfe/oksebryst/short-ribs İkke alle butikker har det, må kansje innom et slakteri(bestillingsvare).. Men smaker godt 👍👍👍 2
AnonymBruker Skrevet 16. desember 2018 #19 Skrevet 16. desember 2018 15 hours ago, AnonymBruker said: Kan dette være årsaken til at muslimer anser svin som skittent ? https://www.vetinst.no/sykdom-og-agens/trikiner Anonymkode: 54353...17b Sannsynligvis var det mye smitte av sykdom fra gris til menneske i de områdene islam stammer fra. Så begynte menneskene å se på det som en slags ondskap, forbannelse eller lignende, og man tok det som tegn på at gud så på det som skittent. Og det ble forbudt. Anonymkode: 6d68f...8f1
Vox_populi Skrevet 16. desember 2018 #20 Skrevet 16. desember 2018 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sannsynligvis var det mye smitte av sykdom fra gris til menneske i de områdene islam stammer fra. Så begynte menneskene å se på det som en slags ondskap, forbannelse eller lignende, og man tok det som tegn på at gud så på det som skittent. Og det ble forbudt. Det var også er fornuftig forbud siden grisen spiser opp mat som mennesker kan nyttiggjøre seg (korn, nå også poteter). Dette i motsetning til graseterne sau og geit (pluss ku).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå