bananblad Skrevet 31. mars 2005 #1 Skrevet 31. mars 2005 Min bestemor var en økonomisk person og da hennes bror slaktet alle hønene sine spiste vi høner i lang tid når vi var på besøk. I går kom jeg over høne på KIWI - litt nostalgisk tenkte jeg at jeg vill prøve og her er dagens middag som faktisk ble bra: høne i karri, nok til 4 personer kok 2 høner (de koster kr 18 per stk!) i ca 3 timer, dette kan du gjøre dagen i forvegen start med 1 stor løk, hakket 2-3 epler, skrelt og kuttet i biter karri (1 ts hot variant, 2 ts vanlig) litt malt kummin (mmm, godt) 2 ss olje stek løk, krydder og epler til løken blir blank Sett på vann til risen, til denne passer gjerne jasmin-ris ha i 2 bokser hermetiske tomater hvitløkpulver (eller ordenlig hvitløk) kok dette i noen minutter uten lokk plukk kjøttet av hønene og ha det oppi. Pass på så ikke skinn eller fett følger med. kok litt til, tilsett en buljongterning eller salt så skal det oppi matfløte, 1-2 dl, rør rundt, til slutt en pose grønne erter og en paprika skåret i biter. Og er du glad i koreander-grønt: ha det på toppen Ikke glem risen!
Mona Skrevet 31. mars 2005 #2 Skrevet 31. mars 2005 He he, en av yndlingsrettene mine da jeg var liten, var faktisk en "rosa" hønegryte! (med rømme og tomatpuré) Men skulle jeg laget den retten i dag, hadde jeg nok brukt kylling
Gjest Anonymous Skrevet 31. mars 2005 #3 Skrevet 31. mars 2005 Høres litt spennede ut. Er disse hønene til å putte rett i gryten eller må de forberedes på noen måte først?
bananblad Skrevet 31. mars 2005 Forfatter #4 Skrevet 31. mars 2005 Kylling? Jeg ble egentlig litt nysgjerrig på å bruke høne. Kylling er like greit. Hønene var halvtinte da jeg hadde dem oppi den store gryta på ti liter, jeg hadde oppi 3-4 liter vann, og lot det putre at par lange timer.
Gjest Anonymous Skrevet 1. april 2005 #5 Skrevet 1. april 2005 Kyllingkjøtt er mørere. Hønene er stort sett seige og har lite kjøtt på kroppen. Kjøpte noen frosne høner på tilbud for lenge siden men de ligger fremdeles i frysen og der blir de nok liggende til de blir kastet.
Plym Skrevet 1. april 2005 #6 Skrevet 1. april 2005 Hønsekjøtt er mer smaksrikt enn kylling, men det må jo koke lenge. Jeg koker den først sammen med laurbær, selleri, løk, gulrot og salt og pepper. Så pensler jeg den med smør, sitronsaft, urter og mer salt og pepper og steker den gyllenbrun i ovnen. Server med fløtesaus laget på kraften, potetmos med sellerirot og gode kokte grønnsaker. Namnamnam!
Nella Skrevet 1. april 2005 #7 Skrevet 1. april 2005 Mamma tar alltid å deler opp kyllingkjøttet i biter, steker i panna med olje/smør og masse karri. Serveres med ris, bearnaisesaus, og salat. Favorittretten min da jeg var liten. Veldig godt. Ellers lager hun en god hønefrikkase med gulrot, purre og hvit saus med litt fløte i Høne er jo egentlig veldig god og billig mat da
Samantha Skrevet 1. april 2005 #9 Skrevet 1. april 2005 Mamma sin "Ris, høns og brun sos" er livretten til både meg og søstra mi. Mmmm! Heilt vanvittig godt med høns, og sånn heimelaga sos som er laga av hønseskyet + masse karri. Yummi!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå