AnonymBruker Skrevet 11. desember 2018 #1 Skrevet 11. desember 2018 Hei, har lyst til å lage en grønnsakssalat med squash, brokkoli, spinat, asparges og sukkererter. Fikk dette på en restaurant og det var knallgodt, men lurer litt på fremgangsmåten? Skal man forvelle grønnsakene først? Bruker man en olje eller dressing? Noen som har lignende oppskrifter? Mange spørsmål her, håper noen her har noen gode råd/oppskrifter. Anonymkode: bd758...904
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2018 #2 Skrevet 11. desember 2018 Brokkoli og asparges ville jeg behandlet først, i ovnen kanskje. De andre tingene synes jeg er best ubehandlet. Men ville valgt babyspinat fremfor vanlig spinat. Serverer nesten all min salat med et sprinkel olje og en liten splash sitronsaft, salt og hvit pepper. Anonymkode: a906b...cc5
frekvens Skrevet 11. desember 2018 #3 Skrevet 11. desember 2018 Å forvelle høres best ut ja. Squashen kan du heller frese litt i olje og krydre litt ekstra. Spinaten ville jeg bare skylt godt. Når du har brukt olje til å frese squashen trenger du ikke nødvendigvis noe mer i salaten. Smak til med salt, pepper, syre
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2018 #4 Skrevet 11. desember 2018 Jeg ville forvellet brokkolien og aspargesen og deretter la de få en dukkert i isvann. Spinaten ville jeg bare vasket, men dersom det er veldig store blad kan du eventuelt grovhakke dem litt, samme med sukkerertene. Squash kan fint være rå, og du kan gjerne bruke ostehøvelen (eller mandolin) på den for å få noen fine sløyfer Jeg ville hatt en vinaigrette til! Det er en emulsjon av eddik og olje (som også kan smakstilsettes med urter, hvitløk, osv). Veldig godt. Ville gjerne servert med litt smuldret fetaost og ristede pinjekjerner (eller ristede kikerter) Anonymkode: dfd79...0d0
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2018 #5 Skrevet 11. desember 2018 Tusen takk for alle gode forslag. Anonymkode: bd758...904
Arkana Skrevet 11. desember 2018 #6 Skrevet 11. desember 2018 (endret) Jeg ville overhode ikke forvellet. Mye bedre med friske og sprø grønnsaker. Råmarinerte grønnsaker er et kjempegodt alternativ til salat. Dropp spinat og skjær grønnsakene i små biter (i tillegg til det du har nevnt ville jeg også brukt f.eks. blomkål og cherrytomater) og blandet med en dressing av god olivenolje, litt eddik, salt, pepper og litt frisk timian (eller andre urter. prøv deg fram). Bland godt og la marinere i minst 12 timer. Endret 11. desember 2018 av Arkana 1
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2018 #7 Skrevet 11. desember 2018 Pass på at de grønnsakene du skal spise rå, faktisk kan spises rå. Mange grønnsaker må varmebehandles før bruk, fks mange varianter av sukkererter. Anonymkode: f8044...03d
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2018 #8 Skrevet 13. desember 2018 Tusen takk for alle tips og forslag, kommer nok til å prøve de alle for å finne en favoritt. Anonymkode: bd758...904
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå