Gå til innhold

Rester av kokt potet


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har ofte rester av kokt potet, og jeg har ikke lyst til å kaste dem. Det blir som regel til at jeg skiver dem opp og steker i panne til et annet måltid.. Kanskje noen av dere har tips til litt mer spennende bruk?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du har sikkert tenkt på dette, men kanskje du kan koke færre poteter? :fnise:

Anonymkode: d0678...5a4

  • Liker 5
Skrevet

Potetmos/rotmos eller pytt i panne? Fløtegratinerte poteter?

  • Liker 3
Skrevet

Du kan lage potetlomper eller potetmos.

  • Liker 2
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker said:

Du har sikkert tenkt på dette, men kanskje du kan koke færre poteter? :fnise:

Anonymkode: d0678...5a4

🙄😅 Vi er litt der at enten blir det for lite, eller for mye. De rundt bordet er håpløse å planlegge til så jeg må ha en plan B for rester som oftest. 😛 

Skrevet

Kjappe båtpoteter (pensle med olje og krydder, sette på med grillfunksjon en liten stund), bare varme i mikroen og spise som de er til andre måltider som har kokt potet eller lage potetsalat.

  • Liker 1
Skrevet

Suppe ja.. litt hvitløk, purreløk, salt, pepper, kyllingkraft og litt melk eller fløte. Kokes opp med potetene og stavmikses. Krutonger eller toast til.

  • Liker 1
Skrevet

Ha det i omelett. Veldig godt.

Anonymkode: 624b3...1e4

  • Liker 5
Skrevet

Lomper! Vi pleide å koke for mange med vilje når jeg var på ferie hos besteforeldrene mine som barn, så vi lagde lomper på slutten av uka. Og spiste med sirup på!

Anonymkode: 39d3d...e1d

  • Liker 1
Skrevet

Crushed potatoes, lompe- eller lefsebaking, i gratenger, i bondeomelett, terninger i tomat- eller spinatsuppe, potetsalat, tynne skiver på toppen av pizza, i brød, som, i potet- eller rotmos, blendet i suppe- eller grytebaser, som pailokk, surres med løk og brukes som base i linsesuppe eller indisk mat... Eller du kan rett og slett dampe dem igjen og bruke dem til hva enn du bruker kokte poteter til. Mulighetene er uendelige. 

Anonymkode: 3cc35...3bd

  • Liker 1
Skrevet

Tusen takk for utrolig mange gode forslag, dette blir kjekt å prøve! :)

  • Liker 2
Skrevet

Jeg lager ofte pytt i panne eller bondeomelett med restepoteter.

  • Liker 1
Skrevet

Moste kalde poteter med krydder er faktisk syk digg som pålegg :)

Anonymkode: 4a51d...ef5

  • Liker 2
Skrevet

Moste kokte poteter kan brukes i brøddeig, det gjorde min bestemor. Ellers vet jeg noen spiser dem skivet med krydder og gressløk på knekkebrød. Potetsalat er også godt! 

Skrevet

Er kanskje mer aktuelt i sommer- og grillsesongen, men hva med klassisk potetsalat? Eller fransk potetsalat?

Anonymkode: d364e...b85

Skrevet

Denne tråden er gull!! 😃

Anonymkode: 25dcd...b64

  • Liker 5
Skrevet

Som flere har nevnt allerede. ..Pytt-i-panne og omelett.  Godt.

Jeg bruker det også som tilbehør til "cowboymat"  :Krydrede stekt i skiver til egg, flesk og bønner.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...