Gå til innhold

Litt spennende middagsrett med frossen seifilet?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Noen med tips? Sliter litt med dagens middag, kan godt ta en tur på butikken og kjøpe litt mer spennende tilbehør enn poteter og gulrøtter...

Har en sånn frossen blokk fra Enghav tror jeg det er, ca. 625 gram. Vil helst ikke steke den i stekepanne; enten koke, ovnssteke eller grille...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg pleier å lage en ovnsrett med frossen sei. Ta legger du den halvtinte seiblokken i en ildfast form og strør litt salt og pepper over. deretter heller jeg over en boks med hakkede hermetiske tomater og over der igjen legger jeg på creme fraiche med skje som topping. Dette går inn i ovnen på 200 grader til fisken er gjennomstekt (ca 40 min. tenker jeg, tar sjelden tiden...) Så serverer jeg bare poteter ved siden av. Nam nam...

:sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i form: Legg seifileten i stykker i en ildfast form, hell over 1-2 dl fløte (eller matfløte), presset sitron, salt, pepper, litt tynt oppskåret squash, finhakket persille og/eller purre/vårløk, finhakket hvitløk, hakkede friske tomater slik at det dekker og reven ost på toppen.

Stek ved 225 grader i 25-30 min (hvis fisken ikke er tint), med fersk fisk 20 min. Server med ris. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest LoisLane

Fres en stor rød, paprika, en purre og noen hvitløksfedd i margarin og saft av 1/2 sitron. Ha i oppskjært sei, en boks rømme og et hus fløte. Krydre med salt, pepper og karri. La det trekke til seien er ferdig. Server med ris og råkost eller brød.

Min fiskefavoritt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest the imp

Jeg bruker denne:

Fiskegryte

Til 3 personer

300-400 gram seifilet

125 g babygulrøtter evt. Gulrøtter

en halv paprika

en halv løk

en fersk chilli

en boks grovhakkede tomater

et lite glass tomatpure

2 fedd hvitløk

evt. soltørkede tomater

Blank løken i smør, i en kjele. Hiv oppi gulrøttene og ett fedd hvitløk, og la det surre litt med løken. Ha i fisk og paprika, og la det hele surre litt noen minutter før du har oppi chili, grovhakkede tomater og tomatpure. La det koke i 15-20 minutter. Ha i resten av hvitløken mot slutten. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano. Serveres med ris og en frisk salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest pulverheksa-

Meksikansk fiskepakke

Til hver fiskepakke trenger du ca. 200 gram hvit mager fisk( torsk, lyr, hyse, sei)

Til fire fiskepakker trenger du i tillegg:

1 liten boks maiskorn

1 hakket rød eller grønn paprika

1,5 dl ferdig salsa eller tacosaus

1 dl hakket fersk koriander eller persille.

Litt smør eller olje.

Fire store ark aluminumsfolie.

Slik gjør du:

Smør arket med olje/smør

Fordel grønnsakene, legg på fisken og legg salsaen på toppen.

Brett sammen til en tett pakke.

Denne kan du steke i stekovn på 200 grader i ca 15 min

Dryss persille over ved servering.

Serveres med ris til.

Du kan og lage pakken i microen, men da må du bruke bakepapir.

Legg på fat og ved 600 watt i 4-6 min la hvile i 2 min før servering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En pappa i klassen til eldstemann laget en gang en skikkelig god curry med selvfisket sei en gang vi hadde spleiselag på skolen. Har ingen oppskrift, men prøv en indisk kokebok...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...