-hild Skrevet 30. mars 2005 #1 Skrevet 30. mars 2005 Lagde potetstappe i dag - av poteter, litt smør og melk, salt og pepper. Ingenting fancy med andre ord. Men den blir seig - nesten som lim.. Hva gjør jeg feil?? Tips mottas med stor takk :-)
-hild Skrevet 30. mars 2005 Forfatter #3 Skrevet 30. mars 2005 Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg brukte sånn potetstapper greie, og rørte inn smør og melk for hånd etter at potetene var mosa. Kan det rett og slett være at jeg har rørt for mye?
Gjest gjest1 Skrevet 30. mars 2005 #4 Skrevet 30. mars 2005 Kanskje..? Men føler at mine potetstappe-kunnskaper kommer til kort her Hva slags potet brukte du? Kanskje det har noe å si..?
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 30. mars 2005 #5 Skrevet 30. mars 2005 Det står på pakka om potetene egner seg til mosing. Hvis de ikke gjør det, så blir det tapetklister
Gjest piaf Skrevet 30. mars 2005 #6 Skrevet 30. mars 2005 Et triks for å få potetmosen mer luftig og mindre massiv, er å piske den med håndmikser tilslutt (sånn vanlig gammeldags som man pisker krem med, ikke stavmikser). Dessuten pleier vi å vente helt til slutt med å ta salt i (ikke salt i kokevannet til potetene) - salt binder fuktighet, og spiller dermed en rolle for konsistensen. Kanskje noe av dette kan hjelpe...?
Gjest Anonymous Skrevet 30. mars 2005 #7 Skrevet 30. mars 2005 Den kan bli seig dersom du rører for mye, eller/og bruker feil poteter.
-hild Skrevet 31. mars 2005 Forfatter #8 Skrevet 31. mars 2005 Takk for hjelpen jenter! Da skal jeg lese på pakka neste gang jeg kjøper poteter. Og røre mindre.. For tapetklister vil vi ikke ha!
Nilma Skrevet 31. mars 2005 #9 Skrevet 31. mars 2005 Varmet du melken? Det gjør jeg alltid, for hvis du bruker kald melk er det mye større sjanse for at du får seig stappe. Jeg varmer melken, og får aldri seig stappe. Når det gjelder hvilke poteter som egner seg best til potetstappe anbefaler jeg mandelpoteter, de gir deilig, gyldengul og luftig potetstappe.
Charmina Skrevet 31. mars 2005 #10 Skrevet 31. mars 2005 Jeg bruker også alltid håndmikser på stappen da blir den kjempe luftig og fin
Gjest gjest1 Skrevet 31. mars 2005 #11 Skrevet 31. mars 2005 Jeg har også hørt at man ikke skal ha salt i vannet når potetene koker hvis man skal lage stappe. Da blir den seig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå