Gå til innhold

Pepperkakedeig oppskrift å dele?


Little Pony

Anbefalte innlegg

Noen som har en knall pepperkakedeig oppskrift å dele? Jeg liker ikke ferdig deig, og trenger en som er god å jobbe med. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, jeg har definitivt oppskrift å dele! Denne er verdens beste (sier jeg helt ubeskjedent). Dette blir en stor deig (tror jeg talte ca 300 pepperkaker av den en gang, så du kan fint bruke noe av deigen til pepperkakehus).

300 g mykt smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vannet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
På 2.12.2018 den 11.49, Arkana skrev:

Ja, jeg har definitivt oppskrift å dele! Denne er verdens beste (sier jeg helt ubeskjedent). Dette blir en stor deig (tror jeg talte ca 300 pepperkaker av den en gang, så du kan fint bruke noe av deigen til pepperkakehus).

300 g mykt smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vannet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).

 

Denne vil jeg også prøve om det er greit? Hvordan er den å jobbe med? Lage hus ?  :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Chicci skrev:

Denne vil jeg også prøve om det er greit? Hvordan er den å jobbe med? Lage hus ?  :)

Den er veldig god å jobbe med. Kjempefin til både hus og vanlige pepperkaker. :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det velger du selv, bruk det du har eller det du liker best. Det påvirker ikke bakeegenskapene, men mørk sirup smaker litt mer enn lys. Jeg pleier å bruke lys fordi det er det vi alltid har i hus. :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...