Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg skal lage pepperkakeborg med blant annet runde tårn. Jeg har fundert mye på hvordan jeg skal få de runde, jeg har ingen ildfaste former jeg kan forme deigen rundt. 

En venninne foreslo å bruke pringlesbokser eller dorullkjerner, og kle de utvendig og innvendig med aluminiumsfolie. Evt dobbelt lag folie rundt, så ingen papp er åpen. 

Er det noen som har prøvd dette? Jeg synes det høres litt risky ut. Har noen av dere evt andre forslag? 

Anonymkode: 78081...417

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1238405-pepperkakehus-med-runde-t%C3%A5rn/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Knuse i forbannelse i monteringsprosessen kanskje 😳 

Tårnet skal være ca 30 cm høyt. Det skal ikke være dekket med glasur, og dermed vil jeg helst unngå å skjøte det på midten. På langs derimot, der kan jeg kanskje skjule en skøyt. Diameter er jeg usikker på, men det må være bredere enn en pringlesboks ihvertfall. Kanskje 12-15 cm. 

Anonymkode: 78081...417

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Jeg skal lage pepperkakeborg med blant annet runde tårn. Jeg har fundert mye på hvordan jeg skal få de runde, jeg har ingen ildfaste former jeg kan forme deigen rundt. 

En venninne foreslo å bruke pringlesbokser eller dorullkjerner, og kle de utvendig og innvendig med aluminiumsfolie. Evt dobbelt lag folie rundt, så ingen papp er åpen. 

Er det noen som har prøvd dette? Jeg synes det høres litt risky ut. Har noen av dere evt andre forslag? 

Anonymkode: 78081...417

Tipper det vil gå fint med de forslagene du selv kom med!

Noen bruker matpapir i steden for bakepapir i nøden. Har sett det selv. Tenk på hvor tynt papir det er, og det tok ikke fyr ved ca 20 min steking på ca 220grader. Så selv at det fikk en anelse lysebrun farge i kantene. 

Med den erfaringen, ville jeg lett gått for rund papp med aluminiumsfolie utenpå! 

Anonymkode: 8e7dc...f6a

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Knuse i forbannelse i monteringsprosessen kanskje 😳 

Tårnet skal være ca 30 cm høyt. Det skal ikke være dekket med glasur, og dermed vil jeg helst unngå å skjøte det på midten. På langs derimot, der kan jeg kanskje skjule en skøyt. Diameter er jeg usikker på, men det må være bredere enn en pringlesboks ihvertfall. Kanskje 12-15 cm. 

Anonymkode: 78081...417

Da kan du bare fore ut pringlesboksen med folie, i den bredden du ønsker. Krøll folien litt så den ikke er helt flat.

Så snurrer du den rundt, lag på lag. Ikke trykk den for hardt inntil, så den flates helt ut.

Siste lag kan du klemme rundt, uten å krølle det først. 

Anonymkode: 8e7dc...f6a

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Da kan du bare fore ut pringlesboksen med folie, i den bredden du ønsker. Krøll folien litt så den ikke er helt flat.

Så snurrer du den rundt, lag på lag. Ikke trykk den for hardt inntil, så den flates helt ut.

Siste lag kan du klemme rundt, uten å krølle det først. 

Anonymkode: 8e7dc...f6a

Smart! 😁 Det skal jeg prøve! 

Jeg kan jo evt snitte i boksen og brette den ut litt for å gjøre diameteren større før jeg har folie rundt. 

Jeg er spent på om den kan stå i ovnen. Jeg mistenker at den kommer til å skli nedover røret og bli ødelagt... Alternativet er jo å legge den, men da blir den ene sida flat da. 

Anonymkode: 78081...417

Annonse

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Og med «den» mener jeg altså deigen. Den blir jo rimelig løs i ovnen, så det spørs jo om den greier 30 cm høyde. Kanskje best å ha et litt tykt lag. 

Anonymkode: 78081...417

Hva med å legge den ned på en rist kanskje?

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...