Gå til innhold

Deres beste oppskrift på kakao?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere en skikkelig god oppskrift på kakao som dere vil dele? Jeg har en ganske standard, og den er grei, men den kunne liksom vært enda bedre. Det er liksom kokesjokolade, melk, litt sukker. 

Kakaopulver eller sjokolade?

Hvis sjokolade - hvilken? Mørk, lys, hvit? En kombo?

En eller annen «hemmelig» ingrediens som setter en ekstra god smak?

 

Anonymkode: 2ea78...8a0

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Chili 😍

Anonymkode: e9f8d...cfb

  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

 

En eller annen «hemmelig» ingrediens som setter en ekstra god smak?

 

Anonymkode: 2ea78...8a0

Chilikrydder! Ikke mye, bare en liten dæsj. Lager en ekstra "oomph" i kakaoen som er helt fantastisk.

Anonymkode: 6485f...4c5

Skrevet

Chilli og vaniljesukker, bare en liten dæsj. 

Jeg bruker ellers H-melk, sukker og kakaopulver. 

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Chilikrydder! Ikke mye, bare en liten dæsj. Lager en ekstra "oomph" i kakaoen som er helt fantastisk.

Anonymkode: 6485f...4c5

Nei, fersk chili. 

 

Har oppi vaniljestang, kanel stang og appilsinzest. 

Anonymkode: bb6c9...1b0

  • Liker 1
Skrevet

Chili er notert! 😁 Vanilje hørtes ikke dumt ut heller 👍🏼

Anonymkode: 2ea78...8a0

Gjest UncommonSense
Skrevet

Varm sjokolade, 1 kopp:

30 g (3 ruter Freia tynn) sjokolade minst 70% kakao, jeg bruker helst 86%

1,5 dl helmelk

Serveres med en klunk god bourbon i og generøs klatt lettpisket krem med frø fra ca 1/4 vaniljestang i på toppen.

 

Skrevet

Hemmelig ingrediens er en klatt meierismør. Kakoen blir feit og god og bittelitt salt. Namnam!

Anonymkode: 0dc3b...2d2

  • Liker 1
Skrevet (endret)
4 hours ago, AnonymBruker said:

Nei, fersk chili. 

 

Har oppi vaniljestang, kanel stang og appilsinzest. 

Anonymkode: bb6c9...1b0

Gordon Ramsay har en slik versjon. Han bruker dem til churros. Ser veldig godt ut. :arwen:

 

Endret av SVK
Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hemmelig ingrediens er en klatt meierismør. Kakoen blir feit og god og bittelitt salt. Namnam!

Anonymkode: 0dc3b...2d2

Smør faktisk, det hadde jeg aldri kommet på selv! Men det må jo være godt da, den gir jo gjerne litt salt smak til også? Det skal prøves! :) 

TS

Anonymkode: 2ea78...8a0

Skrevet

Pleier å koke opp melk, ha oppi O'boy og masse krem. Så ikke noe jeg har veldig ofte :fnise: Skal etterhvert lage mer avansert varm kakao, men dette funker foreløpig.

Anonymkode: a35ee...8cd

  • Liker 1
Skrevet

Jeg lager med kokesjokolade, melk og en klype salt. Saltet får frem sjokoladesmaken 😊

Anonymkode: 53563...d45

Skrevet

Litt allehånde kan være godt i kakaoen.

Anonymkode: f551d...c84

Skrevet

Jeg bruker bare de posene pulver fra butikken og jeg synes de er veldig gode. Nå fikk jeg lyst på kakao. 😌

Skrevet

Dronning kokesjokolade, bittebittelitt ekte vaniljesukker, litt kanel, og en dæsj Amaretto😍

Topp med pisket krem og revet sjokolade og lett dryss med kanel.

Her i huset er kakao hellig, og lages med høytidelighet.

(dropper Amaretto til barn)

Skrevet

Varm sjokolade er bedre enn kakao.

Gjør akkurat som det står på pakken med kokesjokolade, selv liker jeg best Freia Selskapssjokolade.

1 dl vann kokes opp, en plate sjokolade i biter røres ut til den er smeltet, ha oppi 6-7 dl melk og varm opp.

Til 1 kopp kakao tar man 1 god TS kakopulver, 2 ts sukker, litt vann så man får blandet det, og noen få sek i mikro slik at blandingen smelter sammen, men ikke bruk for mye vann, for den blir tynnere når den blir varmet litt.

Fyll opp resten av koppen med melk og varm i mikro til ønsket temperatur.

Anonymkode: 0bc8c...c27

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...