Gå til innhold

Svinekoteletter


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Etter å ha lest endel tråder her på forumet og hvordan man skal steke koteletter uten at de blir tørre, så satte jeg igang, først å brune de raskt i pannen, deretter å legge de i ovnen..brukte stekepose, men mine koteletter blei fortsatt tørre. Kan noen forklare meg hva jeg gjør feil? Klipte et lite hull i hjørnet på posen (slik det står på pakka). Åh, jeg er skikkelig dårlig på kjøkkenet, og jeg er så lei av å ikke få til ting. Til og med dette klarte jeg ikke. Stekte i ca 45-50 min, 180 grader.

Please, noen

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du behøver ikke steke koteletter så lenge. Da blir det tørt. Jeg steker dem i panna, først på sterk varme, så skrur jeg ned varmen når de har fått farge. Ca. 4-5 min på hver side vil jeg tippe.

Gjest onyx, i.i.
Skrevet

Du har nok stek kotelettene litt for lenge ja.

En variant som er nesten idiotsikker er å først brune kotelettene på sterk varme, og så la de ettersteke i ca 10 min i litt appelsinjus. Bare ha i 1-2 dl jus i panna etter bruning, skru ned varmen og legg på et lokk (brasere). Når koteletten er ferdig tar du den ut av pannen og smaker til sjyen med litt soyasaus og krydder. Hvis du vil ha en litt tykkere saus jevner du med litt masisenna utrørt i vann (husk å la koke opp igjen). Vips, koteletter med appelsinsaus! :-)

Gjest Anonymous
Skrevet

Oj, det var lenge ja. Prøv med et kvarter du. Tror det skal holde bra.

Gjest the imp
Skrevet

45-50 minutter er lenge! Når jeg steker koteletter pleier jeg å brune dem i litt smør på hver side, før jeg heller over væske, f.eks eplemost, vann, hvitvin og lar det surre under lokk til resten av maten er ferdig. Som regel ca 10 min max, men som sagt, da surrer de i væske og under lokk. Da får du samtidig fin skysaus. Du kan også ha i litt soyasaus for å få smak. Har aldri fått dem tørre når jeg lager dem på den måten.

Gjest Anonymous
Skrevet

Brun de raskt på hver side. Legg i form og ha al.folie over. Sett i ovnen på 180 g i 15 min-idiotsikkert.

Gjest Anonymous
Skrevet

Ps) stor forskjell på kotelettene da. Kjøper du de frosne eks i de posene det er en del, så opplever du at de er veldig tynt skjært. Blir jo fort tørr da. Køp de ferske.

brun i pannen. så under folie i ovnen. Det kommer an på tykkelsen. klemmer du hardt på de og det kommer saft, så er de ikke ferdige.

Gjest Anonymous
Skrevet

Takker for svar. Skjønner at jeg har stekt dem alt for lenge, men jeg mener at jeg leste et sted her at de skulle stekes så lenge. Jeg kjøpte de på meny, og de heter menykoteletter, det er det samme, er det ikke...(uff noe så flaut å spørre om sånt :oops: )

Skal steke dem ca 15 minutter neste gang. Takk for hjelpen allesammen :-)

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Ellers funker det også utmerket å grille dem på rist (hvis du har grillelement i ovnen din) i ti minutter på hver side (250 grader). Pensle med olivenolje først.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...