AnonymBruker Skrevet 21. november 2018 #1 Del Skrevet 21. november 2018 Har 1 kg med skivet lammelår i frysen og lurer på om noen her har tips til noe godt jeg kan lage med det? Helst noe som gjør kjøttet mørt og godt, f.eks. langtidskokt gryte eller langtidsstekt i ovn. Anonymkode: f6090...6bf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 21. november 2018 #2 Del Skrevet 21. november 2018 (endret) Fres i panne eller ovn og putre mørt lenge i din foretrukne saus. Server med vossakorv, poteter, rosenkål, brokkoli eller andre grønnsaker du liker, surkål/rødkål og tyttebærsyltetøy. Endret 21. november 2018 av Jerry Lee Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. november 2018 #3 Del Skrevet 21. november 2018 Krydre med salt og pepper, fres i panne og legg over i ildfast form, jerngryte e.l. Stek raskt grønnsaker som f.eks. sjalottløk, gulrøtter i biter, pastinakk, sopp, sellerirot, hele hvitløksfedd etc. (det du måtte ha lyst på), og legg over i gryta. Kok ut panna med en god slump rødvin og hell den over kjøtt og grønnsaker. Du kan også tilsette tomater (ferske eller fra boks) om du ønsker det. Legg i noen kvaster med rosmarin, timian, laurbærblad og/eller persille. Kok opp, skru ned varmen, sett på lokk og la stå og trekke 2-3 timer til kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre. (Eller dekk den ildfaste forma med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på 150 grader, sett ned til rundt 100 når det begynner å boble.) Server med god hjemmelaget potetmos og noe godt i glasset. Anonymkode: 1f1ba...185 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå