Gå til innhold

Myke vafler


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hver gang jeg steker vafler blir de sprø, og selv om mange liker dette så vil jeg helst ha myke vafler. 

Hvordan får jeg til dette? Er det mengden smør det går på? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ikke piske eggene så mye, sånn at det kommer mindre luft i eggene kanskje? Liker også myyyyke vafler 😍

Skrevet

La de avkjøles litt. De er sprø bare når de er rykende ferske er min erfaring

Anonymkode: f52a0...761

Skrevet (endret)

Litt mindre smør og litt mer egg kanskje.  Legg vaflene oppå hverandre i en stabel når de er ferdigstekt. Legg et kjøkkenhåndkle over mens de avkjøler seg.

Endret av Muskath
Skrevet
5 minutter siden, Muskath skrev:

Litt mindre smør og litt mer egg kanskje.  Legg vaflene oppå hverandre i en stabel når de er ferdigstekt. Legg et kjøkkenhåndkle over mens de avkjøler seg.

Her i huset rekker de sjelden å kjøle seg ned, de rekker ikke komme på bordet engang.. Ungene står i kø ved jernet 🤣

Men ja skal prøve litt mer egg og mindre smør 👍

Skrevet
Just now, Elektra said:

Her i huset rekker de sjelden å kjøle seg ned, de rekker ikke komme på bordet engang.. Ungene står i kø ved jernet 🤣

Men ja skal prøve litt mer egg og mindre smør 👍

😋

Skrevet

Bruk margarin i stedet for smør.

Anonymkode: 785a9...89b

Skrevet

Bruk syrnet melk i. Garantert myke vafler!

Anonymkode: f36e0...451

Skrevet

Mindre smør og uten sukker. Strø sukker på etterpå heller

Skrevet

Legg de i stabel. Jeg elsker sprø vafler, så jeg kommer gjerne på besøk til deg :ler:  for å få sprø legger jeg de på rist ved siden av hverandre. 

Anonymkode: e4618...953

  • Liker 1
Skrevet
7 minutter siden, exictence skrev:

Mindre smør og uten sukker. Strø sukker på etterpå heller

Dette kan være problemet!! Jeg bruker mye mer sukker enn oppskriften sier.. :sjenert:

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Legg de i stabel. Jeg elsker sprø vafler, så jeg kommer gjerne på besøk til deg :ler:  for å få sprø legger jeg de på rist ved siden av hverandre. 

Anonymkode: e4618...953

Velkommen! 😁

Skrevet
16 minutter siden, Elektra skrev:

Dette kan være problemet!! Jeg bruker mye mer sukker enn oppskriften sier.. :sjenert:

 

O ja, da er det nok det som gjør det. Stekt smør og sukker blir karamellhardt

  • Liker 2
Skrevet
2 minutter siden, exictence skrev:

O ja, da er det nok det som gjør det. Stekt smør og sukker blir karamellhardt

Selvfølgelig, om jeg hadde brukt huet hadde jeg skjønt det 🤣

  • Liker 1
Skrevet

Tror også helmelk/fløte gir sprøere vafler enn lettmelk. Også må man steke dem litt mindre da :) 

Anonymkode: 3ef56...d67

Skrevet
1 time siden, Elektra skrev:

Hver gang jeg steker vafler blir de sprø, og selv om mange liker dette så vil jeg helst ha myke vafler. 

Hvordan får jeg til dette? Er det mengden smør det går på? 

For meg er det omvendt. Jeg elsker sprø vafler, men de blir alltid myke. Har du oppskrift på disse sprø vaflene?

Anonymkode: cba80...37a

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

For meg er det omvendt. Jeg elsker sprø vafler, men de blir alltid myke. Har du oppskrift på disse sprø vaflene?

Anonymkode: cba80...37a

Ekstra mye sukker.. 🤣(snakker et par dl ekstra) 

Skrevet

Som flere her sier: Det viktigste er å legge dem i stabel etter hvert som du steker. Da slår varmen og litt fuktighet inn i dem, og de blir myke.

Samme når man steker feks lomper, hjemmelagde tortillas eller naanbrød.

Anonymkode: e5827...994

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...