Gå til innhold

Fløtegratinerte poteter


Lille

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

tja....

Fra bunnen av , gjør jeg det slik:

Skreller poteter og deler dem iskiver. Legger dem i en kjele og har litt salt over. Hakker en løk og et par fedd hvitløk som jeg legger i kjelen med poteter.Salter og peprer litt. Så heller jeg på fløte slik at det dekker potetene akkurat. Lar det koke til potetene er møre.

Så legger jeg potetene i en ildfast form, og strør revet ost over. Inn i ovnen til osten er gyllen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne oppskriften er enkel og kjempegod. :)

Du trenger:

12-15 poteter

4-5 fedd hvitløk

masse revet ost

fløte (sånn liten kartong)

salt

pepper

evt. muskat

Skrell potetene og skjære dem i skiver. Finhakk hvitløken. Legg potetskiver, hvitløk, ost, salt/pepper/muskat lagvis i ildfast form. Avslutt med ost. Hell fløte over hele. Settes midt i oven på 225-250 grader, i ca 45-60 min (til potetene er møre).

Bon appetit! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir også veldig godt dersom du tilsetter noen få skiver av selerirot til en av basis-oppskriftene over!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

hva fløte er det dere bruker?? Matfløte eller kremfløte?

Jeg har alltid mat-fløte i mat, men vet det er mange som bruker vanlig kremfløte...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Supergod oppskrift; (til en stor form)

15-25 poteter

2 pk fløte (bruker matfløte)

1 gl hvitløkspulver, salt og pepper

ca 1/2 gredderost (råfeitende, men gjør max)

Skrell potetene, og 'skjær' dem i skiver med ostehøvel,

rett oppi forma. Ta et godt lag med potet, hell over fløte,

MASSE hvitløkspulver, pluss litt salt og pepper, så potet igjen,

fløte, hv.pulver, salt og pepper, til forma er full.

Ha i ovnen ca 200 grader, ca 40 min. Ha et godt lag med ost over,

putt inn i ovnen igjen og la stå til osten har smeltet godt og du kjenner at potetene er ferdige.

Dette er råsnadder og også og varme opp...... :lol:

Denne må du bare prøve, lykke til! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har ei kjempegod og superduper enkel oppskrift:

poteter

purre ringer (ikke alt for mye, det samme gjelder løken...)

løk ringer

fløte/h-melk

salt

pepper

ost på toppen

legg alt dette lagvis (begynn med poteter, slutt med ost) i ei stekepanne (ja faktisk, prøvde det en gang jeg hadde skikkelig lyst på noe godt, men orka ikke vente på at den skulle gratinerest i ovnen) Legg ca 2-3 lag.

Tilslutt heller du over fløten/melka, og lar det koke en stund.

Smaker akkurat like godt som det som er gratinert i ovnen!

Anbefales på det sterkeste!! 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...