Gå til innhold

Hvor lenge holdes maten varm i aluminiumsformer?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Skal i babyshower med tapasbord i morgen formiddag og skal lage tyrkisk kebab-spyd å ha med. Jeg skal hente et par andre på tur til lokalet, som vi skal pynte 1 time før den gravide hovedpersonen dukker opp. Jeg må derfor kjøre ca 1,5-2 timer før maten skal spises. Vil maten holde seg greit varm til da i aluminiumsformer fra coop med vanlig alu-folie som lokk, eller bør jeg be samboer om å steike de for meg etter jeg er dratt og komme med de rett før servering? Jeg er litt kontrollfreak når det kommer til mat, så det siste alternativet sitter litt langt inne å velge uten god grunn.. :fnise:

Anonymkode: 8300a...11b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bruk isoporbeholder utenpå aluminiumen. Isopor isolerer godt. Mat-termos er også en mulighet.

Anonymkode: d5006...f9a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kjølebag kan brukes som varmebag også, om du legger noen flasker med kokende vann i kjøleboksen sammen med den innpakkede maten.

Anonymkode: d5006...f9a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alum.former er syltynne og holder knapt på varmen i det hele tatt. Den stråler rett ut i rommet, formen holder ikke på noe varme.

Som andre sier her må det mer til for å isolere varmen. Isopor, varmebag etc.

 

Anonymkode: bf0e9...0c1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare alu-former holder ikke særlig lenge på varmen. Etter 2 timer vil nok kebabspydene kun være pisselunkne. Du er nødt til å ha isolerte kasser for at dette skal holde. Hvis du ikke har isoporkasser: kanskje du har en kjølebag? 

PS: ikke meningen å gjenta de andre her. Vi var mange velmenende som skrev samtidig :) 

Endret av Ullvott
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er også en viss grense på hvor lenge man bør holde maten varm.

Anonymkode: d5006...f9a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...