Gjest Anonymous Skrevet 25. mars 2005 #1 Skrevet 25. mars 2005 Jeg har kjøpt en pakke med marinert kalkunbryst fra prior som jeg har tenkt å tilberede i dag eller i morgen. Men jeg har ikke steketermometer som er i orden! Er det noen som har stekt et kalkunbryst uten termometer? Det står på pakka at man må regne med å steke på 180 grader i en halv time per kilo. Kan jeg gå ut i fra at dette er riktig? Håper på hjelp!
Gjest Anonymous Skrevet 27. mars 2005 #2 Skrevet 27. mars 2005 Det har kanskje stekt kalkunbrystet ditt nå men jeg svarer likevel jeg :-) Jepp, det går helt fint! Jeg har heller ikke steketermometer, og har fulgt anvisningen på pakken hver gang. Det går så bra så! Kos deg med kalkunen du!
LilleBille Skrevet 27. mars 2005 #3 Skrevet 27. mars 2005 Regner med at kalkunen er ferdig - men ... Jeg bruker aldri steketermometer jeg - men steker enten ca 1/2 time pr kg på 180 grader eller jeg senker temperaturen litt - 150 grader og ca 45 min. pr kg. - og så sjekker jeg om kjøttsaften som kommer ut når jeg stikker en kniv i kjøttet er klar .. er den det - er kalkunen ferdig.
Usikker Skrevet 27. mars 2005 #4 Skrevet 27. mars 2005 Jeg har også laget sånn kalkunbryst i påsken........ UTEN steketermometer og jeg stekte i 30 min pr. kg.......... Jeg tok ut kalkunen etter det jeg trodde var ferdig steketid - skar litt i den for å sjekke....... og så måtte jeg steke den i 15-20 min ekstra. Det var sååå godt - med den appelsinsausen til. Oppskrift på den sausen stod også på pakka.
Gjest Anonymous Skrevet 27. mars 2005 #5 Skrevet 27. mars 2005 Når du tror den er ferdig så tar du pannen ut av ovnen. lag et hull med en nål. Trykk så litt på kjøttet. Kommerdet veske så lar du den stå lenger.
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 27. mars 2005 #6 Skrevet 27. mars 2005 Når du tror den er ferdig så tar du pannen ut av ovnen. lag et hull med en nål. Trykk så litt på kjøttet. Kommerdet veske så lar du den stå lenger. Neinei. Kommer det ROSA væske ut, så lar du den stå litt lenger. Er kjøttsafta klar, er det ferdig. Vil du ha den fullstendig tørket, så la den stå til det ikke kommer noe ut...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå