Gå til innhold

Marinert kalkunbryst - har ikke steketermometer!!!!!


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Jeg har kjøpt en pakke med marinert kalkunbryst fra prior som jeg har tenkt å tilberede i dag eller i morgen. Men jeg har ikke steketermometer som er i orden! Er det noen som har stekt et kalkunbryst uten termometer? Det står på pakka at man må regne med å steke på 180 grader i en halv time per kilo. Kan jeg gå ut i fra at dette er riktig? Håper på hjelp!

Fortsetter under...

Regner med at kalkunen er ferdig - men ...

Jeg bruker aldri steketermometer jeg - men steker enten ca 1/2 time pr kg på 180 grader eller jeg senker temperaturen litt - 150 grader og ca 45 min. pr kg. - og så sjekker jeg om kjøttsaften som kommer ut når jeg stikker en kniv i kjøttet er klar .. er den det - er kalkunen ferdig.

Jeg har også laget sånn kalkunbryst i påsken........ UTEN steketermometer og jeg stekte i 30 min pr. kg..........

Jeg tok ut kalkunen etter det jeg trodde var ferdig steketid - skar litt i den for å sjekke....... og så måtte jeg steke den i 15-20 min ekstra.

Det var sååå godt - med den appelsinsausen til.

Oppskrift på den sausen stod også på pakka. :sikle:

Gjest Bjørnsdatter
Når du tror den er ferdig så tar du pannen ut av ovnen. lag et hull med en nål. Trykk så litt på kjøttet. Kommerdet veske så lar du den stå lenger.

Neinei. Kommer det ROSA væske ut, så lar du den stå litt lenger. Er kjøttsafta klar, er det ferdig. Vil du ha den fullstendig tørket, så la den stå til det ikke kommer noe ut...

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...