AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #1 Del Skrevet 5. november 2018 Jeg har to sitroner som må brukes opp og har lyst til å bake en kake med dem. Noen som har oppskrift på en god og saftig sitronkake? Anonymkode: 495dd...9a9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #2 Del Skrevet 5. november 2018 https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sitron-og-lakrisfromasjkake Denne👆🏻 Kanskje ikke en sånn type kake du så for deg, men den er knallgod. Alltid denne som forsvinner først på kakebordet. Anonymkode: 29338...b58 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 5. november 2018 #3 Del Skrevet 5. november 2018 Formkake med sitron 250 gram smør 250 gram hvetemel 250 gram sukker 5 egg 10 gram bakepulver Litt sitronskall Kjør alt i en kjøkkenmaskin med kniv i 1 minutt. Deretter heller du alt i en brødform som du har smurt på forhånd. Formkaken stekes på cirka 170 grader i 40 minutter. Hell over litt sitronsaft etter kaken er ferdigstekt. Voilà! Oppskriften er fra Pascal. Fant den i en avisartikkel. Knallgod kake. Jeg drypper godt med sitronsaft over når den er ferdig og lager gjerne også en melisglasur med sitron. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fju Skrevet 7. november 2018 #4 Del Skrevet 7. november 2018 Trines matblogg har en god en: https://trinesmatblogg.no/recipe/sitronkake-med-valmuefro/ Jeg lager den i en 2-liters brødform. Mandelmel pleier jeg ikke ha i huset, men det er bare å erstatte med hvetemel. Pleier også å justere opp sitronmengden, men det er smak og behag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skilpadden Skrevet 11. november 2018 #5 Del Skrevet 11. november 2018 On 11/5/2018 at 8:59 PM, onyx said: Oppskriften er fra Pascal. Fant den i en avisartikkel. Knallgod kake. Jeg drypper godt med sitronsaft over når den er ferdig og lager gjerne også en melisglasur med sitron. To spørsmål: 1) skal du smelte smøret når du blander alt? 2) skal sitronsaften på med en eneste gang den er bakt ferdig? for dette ble det ekleste jeg har laget og jeg så virkelig frem til det😭 ble seig og SURT. Brukte saften fra sitronen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 11. november 2018 #6 Del Skrevet 11. november 2018 Nei, jeg bruker romtemperert smør og kjører raskt i maskina. Ikke kjør for lenge, vil ikke ha overarbeidet røre. Sitronsafta drypper jeg på rett ut av ovnen ja. Stikker ofte også små hull i skorpa med en tannpirker slik at safta trekker inn. Synd det ble mislykka. Jeg vet ikke hva som gikk feil for deg, jeg synes denne kaken alltid er kjapp å lage og gir bra resultat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå