exictence Skrevet 5. november 2018 #1 Skrevet 5. november 2018 Kan ikke grønnsaksformer stå i ovnen på svak varme mange timer? Er det kke sånn det blir best? Hvor lang tid, og hvor høy temperatur?
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #2 Skrevet 5. november 2018 Nei, det vil som regel gi slappe grønnsaker. Unntaket er enkelte typer poteter og rotgrønnsaker som vil tåle dette bedre. Men ingen grønnsaker blir bedre av å stå lenge (kjøtt derimot...) Temperatur og hvor lenge kommer jo helt an på typen grønnsaker. Om det er grateng eller kun ovnsbakte grønnsaker. Og ikke minst hvor tykke skiver grønnsakene er i. Anonymkode: 08a70...34d
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #3 Skrevet 5. november 2018 Grønnsaker blir ikke bedre av å stå lenge nei. Anonymkode: 392cc...894
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #4 Skrevet 5. november 2018 2 minutter siden, AnonymBruker said: Men ingen grønnsaker blir bedre av å stå lenge 1 minutt siden, AnonymBruker said: Grønnsaker blir ikke bedre av å stå lenge nei. Langtidsstekte cherrytomater blir utrolig godt! Cluert er svak varme ... Dere er åpenbart amatører. Anonymkode: 12bce...ac3 1
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #5 Skrevet 5. november 2018 27 minutter siden, exictence said: Kan ikke grønnsaksformer stå i ovnen på svak varme mange timer? Er det kke sånn det blir best? Jo, absolutt. De som har svart deg hittil i tråden er analfabeter hva angår matlaging. Anonymkode: 12bce...ac3
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #6 Skrevet 5. november 2018 22 minutter siden, AnonymBruker skrev: Langtidsstekte cherrytomater blir utrolig godt! Cluert er svak varme ... Dere er åpenbart amatører. Anonymkode: 12bce...ac3 Men da er det ikke snakk om grønnsaksform. Men konfitering av en frukt. Hvorfor er du frekk når du ikke har peiling? Anonymkode: 08a70...34d 4
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #7 Skrevet 5. november 2018 25 minutter siden, AnonymBruker skrev: Langtidsstekte cherrytomater blir utrolig godt! Cluert er svak varme ... Dere er åpenbart amatører. Anonymkode: 12bce...ac3 Men du som er så verdensmester burde jo vite at tomat er en frukt og ikke en grønnsak Anonymkode: 5af13...bc3 4
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #8 Skrevet 5. november 2018 3 minutter siden, AnonymBruker said: Men da er det ikke snakk om grønnsaksform. Men konfitering av en frukt. Hvorfor er du frekk når du ikke har peiling? Anonymkode: 08a70...34d Jeg blir litt oppgitt av at dumme folk som deg svarer i tråder som dette Anonymkode: 12bce...ac3
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #9 Skrevet 5. november 2018 1 minutt siden, AnonymBruker said: Men du som er så verdensmester burde jo vite at tomat er en frukt og ikke en grønnsak Anonymkode: 5af13...bc3 I dagligtalen omtales den som grønnsak, det vet alle kokker Anonymkode: 12bce...ac3 1
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #10 Skrevet 5. november 2018 4 minutter siden, AnonymBruker said: Men konfitering av en frukt. Nei, absolutt ikke. Svak varme + lang tid + grønnsaker er alltid en vinner. Man skal ikke ha laget så veldig mye mat for å vite dette Anonymkode: 12bce...ac3
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #11 Skrevet 5. november 2018 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: Svak varme + lang tid + grønnsaker er alltid en vinner. Man skal ikke ha laget så veldig mye mat for å vite dette Anonymkode: 12bce...ac3 Så, mesterkokken, hvilke andre grønnsaker egner seg for langtidssteking? Eventuelt frukt, jeg diskriminerer ikke. Og er alltid ute etter å lære. Anonymkode: 08a70...34d
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #12 Skrevet 5. november 2018 Just now, AnonymBruker said: Så, mesterkokken, hvilke andre grønnsaker egner seg for langtidssteking? Eventuelt frukt, jeg diskriminerer ikke. Og er alltid ute etter å lære. Anonymkode: 08a70...34d Alle! Anonymkode: 12bce...ac3
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #13 Skrevet 5. november 2018 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Alle! Anonymkode: 12bce...ac3 Du har selvsagt helt rett, og de to (?) andre AB'ene vet ikke hva de snakker om. Langtidssteking av grønnsaker blir selvsagt noe helt annet enn å overkoke dem. Overkok f.eks. en gulrot og du får en vassen, litt sleip og smakløs gugge. Stek den lenge på svak varme i ovnen, og du får mør konsistens og masse konsentrert, sødmefylt smak. Og dette gjelder rotfrukter, tomater, sopp, purre og løk, squash og aubergine, paprika, blomkål og omtrent alt som ikke gjør seg best helt rått. (Det funker f.eks. dårlig med isbergsalat, vil jeg tro. ) Og så er det selvsagt kjempegodt med grønnsaker som bare er akkurat passe varmebehandlet så de har bevart masse deilig sprøhet også, men det betyr ikke at det er den eneste rette måten å lage grønnsaker på. Ja takk begge deler! Anonymkode: 59fea...4cb
FrodeF Skrevet 5. november 2018 #14 Skrevet 5. november 2018 6 timer siden, AnonymBruker skrev: I dagligtalen omtales den som grønnsak, det vet alle kokker Anonymkode: 12bce...ac3 Så alle kokker er idioter?
AnonymBruker Skrevet 5. november 2018 #15 Skrevet 5. november 2018 1 time siden, FrodeF skrev: Så alle kokker er idioter? Den omtales som en grønnsak fordi den brukes som en grønnsak, og det er det som teller på et kjøkken, ikke botanikk. Anonymkode: 59fea...4cb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå