Gå til innhold

Trenger oppskrift på eltefritt brød


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Har noen en enkel og god oppskrift på eltefritt brød å dele? Er ute etter et sunt hverdagsbrød , som ikke krever tusen ingredienser og som smaker godt og holder seg et par dager. Har selvsagt googlet, men tar gjerne imot velprøvde oppskrifter også ;)

Endret av Sorceress
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har ikke oppskriften foran meg nå, men vil bare skyte inn at eltefritt brød stekt i støpejernsgryte er helt fantastisk godt. Så luftig, sprø skorpe og ikke minst så enkelt å lage :)

Skrevet

Ikke meningen å avspore, men brødbakemaskin er faktisk en god idé, om du har plass. Det er en dingsboms som mange har fått i gave, og ikke bruker, så det kan være billig å få kjøpt en pent brukt. Deigen blir eltet sånn ca 100 ganger bedre enn du selv hadde giddet (om du ligner på meg sånn).

Skrevet

Eltefritt brød er så ekstremt mye bedre enn disse kompakte og harde brødene en får fra en brødbakemaskin. For ikke å snakke om at halve brødet er et stort hull etter eltekroken.

Skrevet
2 minutter siden, PhilosopherSe7en said:

Eltefritt brød er så ekstremt mye bedre enn disse kompakte og harde brødene en får fra en brødbakemaskin. For ikke å snakke om at halve brødet er et stort hull etter eltekroken.

For å være ærlig, har jeg aldri forsøkt eltefritt brød. Siden du lovpriser det sånn, skal jeg prøve. Men jeg har bakt litt vanlig brød uten og med brødbakemaskin, og mener at dingsen fortjener en plass på kjøkkenet.

Skrevet
10 minutter siden, T-Rex skrev:
 

Ikke meningen å avspore, men brødbakemaskin er faktisk en god idé, om du har plass. Det er en dingsboms som mange har fått i gave, og ikke bruker, så det kan være billig å få kjøpt en pent brukt. Deigen blir eltet sånn ca 100 ganger bedre enn du selv hadde giddet (om du ligner på meg sånn).

Har hatt sånn en dingseboms i flere år, ulike merker. Helt ok grei å bruke dengang da livet var hektisk med ørten matpakker som skulle smøres til barneskolebarn, men skikkelig hjemmebakt synes jeg ikke det blir. 

5 minutter siden, moroklompen skrev:
 

Dette er den beste oppskriften jeg har prøvd 😀                                                      https://www.godt.no/oppskrift/1739/maria-skappels-hjemmebakte-speltbroed-uten-elting  

Takk, den ser veldig fin ut! 

8 minutter siden, PhilosopherSe7en skrev:
 

Eltefritt brød er så ekstremt mye bedre enn disse kompakte og harde brødene en får fra en brødbakemaskin. For ikke å snakke om at halve brødet er et stort hull etter eltekroken.

Haha, ja den eltekroken er dønn irriterende 😄

Skrevet
Just now, Sorceress said:

Har hatt sånn en dingseboms i flere år, ulike merker. Helt ok grei å bruke dengang da livet var hektisk med ørten matpakker som skulle smøres til barneskolebarn, men skikkelig hjemmebakt synes jeg ikke det blir. 

Det må sies at jeg bruker maskina mest til elting og heving, og steker brød/boller på vanlig måte i ovn. Da blir det bra.

Skrevet
30 minutter siden, PhilosopherSe7en skrev:
 

Eltefritt brød er så ekstremt mye bedre enn disse kompakte og harde brødene en får fra en brødbakemaskin. For ikke å snakke om at halve brødet er et stort hull etter eltekroken.

Rart. Har brukt brødbakemaskin i en årrekke, og ikke merket noe til at de er harde og kompakte. 

De nye brødbakemaskinene legger ned eltekroken før de stekes så de får heller ikke de store hullene. 

Skrevet
3 minutter siden, Rotehodet said:

Rart. Har brukt brødbakemaskin i en årrekke, og ikke merket noe til at de er harde og kompakte. 

De nye brødbakemaskinene legger ned eltekroken før de stekes så de får heller ikke de store hullene. 

Da fikk jeg visst avsporet likevel. :rodme:

Det var ikke meningen.

Tilbake til oppskrifter på eltefrie brød!

Skrevet
On 11/4/2018 at 11:10 AM, PhilosopherSe7en said:
 

Dette er jo bare hvetemel. Sikkert greit for dem som bare spiser loff!

Bytt ut halvparten av hvetemelet med sammalt, blir veldig godt & sunt 🙂 

Skrevet

https://brodogkorn.no/oppskrift/grovt-grytebrod/

Her er et halvgrovt brød, har bakt det noen ganger. Varier på å bryke bygg og sammalt hvete. Bruk gjerne sammalt hvet fin. Det gir fin konsistens. Så lenge du bruker sammalt mel er brødet halvgrovt, uansett om det er fint eller grovt malt. 

Vanlig misforståelse er at malingsgraden avgjø om mel er grovt eller fint, men det har med hvor stor del av kornet som er med. I sammalt mel er hele kornet malt. I siktet hvete mel er skallet og klien skilt fra kjernen før maling. 

Anonymkode: f0c19...443

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...