Gå til innhold

Oliven- og timianbrød


Anbefalte innlegg

Gjest espen
Skrevet

Var innom Ultra-butikken på CC-vest igår for å bunkre diverse. Der er det en hylle med osteinformasjon fra Tine. Bl.a et hefte om kesam. Den inneholder en oppskrift på et slags landbrød med oliven og kesam. Meget godt..... Her er oppskriften lett omarbeidet:

2 brød

--------

1 pk fersk gjær

5 dl vann

3 dl (ett beger) kesam. Jeg brukte den feteste.

ca 13 dl hvetemel. Kanskje litt sammalt. Det har jeg ikke prøvet.

2 dl rugmel. Burde gå greit med mer rug og mindre hvete.

1.5 ts salt

30 mørke oliven delt i to. Jeg vil ta flere i neste gang.

1 egg

timian på glass (3-4 ts)

2 ss smeltet smør

Bland kesam og vann, varm opp og løs opp gjæren. Bland sammen det tørre og litt timian, og hell oppi væsken. Bland sammen. Bland også inn oliven. Kna vel og lenge. Siden det er rug i deigen vil den være noe klissete. Ikke gjør den for tørr med for mye hvetemel.

Hev deigen i 60 min. (det står 30 min. i oppskriften men jeg hever alltid minst en time) under plast.

Del deigen i to og form til landbrød. Sett hvert brød på hver sin stekeplate (de blir kjempestore etter heving og steking). La heve på nytt i ca 45-60 min. under plast.

Jeg skar endel snitt på toppen av brødet etter hevingen. Det gjør at brødet kan heve enda mer under steking.

Pensle med egg og dryss på timian og sett i nedre del av ovnen. 200 grader i ca 30 minutter.

Pensle med smeltet smør rett etter at brødet er ferdig. Avkjøl på rist.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...