Gå til innhold

Hvor mange skiver salami/skinke el.l. bruker du pr. brødskive?


Hvor mange skiver salami/skinke el.l. bruker du pr. brødskive?  

82 stemmer

  1. 1. Hvor mange skiver salami/skinke el.l. bruker du pr. brødskive?

    • 1
      31
    • 2
      45
    • 3
      4
    • Flere enn 3
      2


Anbefalte innlegg

Skrevet

Svar i tråden eller legg til ditt svar i avstemningen 😁

Anonymkode: 76705...3ff

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vanskelig å svare på. Hvor store er salamiskivene, liksom? Og hvor stort areal har brødskivene? Hvor tykke er brødskivene? Spises skinka/salamien alene, eller sammen med f.eks. ost? 

Men i snitt bruker jeg nok 2 skiver pr. skive. 

Anonymkode: cb95c...101

  • Liker 6
Skrevet (endret)

Kommer an på størrelsen på brødet :sjenert:

Endret av NancyDrew
  • Liker 11
Skrevet (endret)

I snitt to. Brød i seg selv er ikke spesielt godt og må dekkes godt med pålegg. 

Selv skjærer jeg tynne skiver, og bruker f.eks smøreost + salat + salami/paprika på skiva. 

Endret av Nuttery
  • Liker 3
Skrevet

Salami bruker jeg kun en av, for den er så fet. Ander pølser kan jeg bruke to eller flere.

Anonymkode: f694a...91e

  • Liker 2
Skrevet

Jeg tenker på brødskiver av normal tykkelse og salami av str som jubelsalami. Ts

Anonymkode: 76705...3ff

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:
 

Jeg tenker på brødskiver av normal tykkelse og salami av str som jubelsalami. Ts

Anonymkode: 76705...3ff

Hva er normal? butikkskjært? eller håndskjært? det blir stor forskjell.

Anonymkode: f694a...91e

  • Liker 4
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:
 

Hva er normal? butikkskjært? eller håndskjært? det blir stor forskjell.

Anonymkode: f694a...91e

Stor forskjell på type brød også :vetikke:

  • Liker 3
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:
 

Hva er normal? butikkskjært? eller håndskjært? det blir stor forskjell.

Anonymkode: f694a...91e

Jeg tenker på håndskjært.

Anonymkode: 76705...3ff

Skrevet

En.

Anonymkode: f694a...91e

  • Liker 2
Skrevet

Jeg spiser sjeldent brødskiver. Men når jeg gjør det, spiller pålegget hovedrollen.

Alltid: Mer pålegg enn brød. 

  • Liker 3
Skrevet

Sånn at det dekker brødskiven. 

Anonymkode: 936d5...979

  • Liker 5
Skrevet

1☝️

Argh savner salamiiiii

  • Liker 1
Skrevet
13 timer siden, TeamWP skrev:
 

1☝️

Argh savner salamiiiii

Du kan varmebehandle den :) Da er det trygt å spise, tror jeg. Forhør deg litt om dette.

Anonymkode: 76705...3ff

  • Liker 2
Skrevet
13 timer siden, TeamWP skrev:
 

1☝️

Argh savner salamiiiii

"Toxoplasma kan trolig overleve i kjøtt som graves, spekes eller kaldrøkes. Spekemat (fårepølse, salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv.) kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre det er varmebehandlet godt."http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/listeria_og_toxoplasma_kan_skade_fosteret

Da må man få greie på hva det betyr å varmebehandle godt.

Anonymkode: 76705...3ff

  • Liker 1
Skrevet

"Bare" 1, men jeg syns kjøttpålegg er så kjedelig at jeg alltid har annet pålegg sammen med kjøttet som egg, ost, smøreost ol.

Anonymkode: e62a8...8bc

  • Liker 1
Skrevet

Som regel 1 hvis det er sammen med annet pålegg (ost, majones e.l) Ellers bruker jeg så mange som trengs for å dekke brødskiva. 

  • Liker 1
Skrevet

Nok til at det dekker skiven. Minnes fortsatt de triste matpakkeskivene fra jeg vara barn, da den ene pølseskiven knapt dekket halve brødet (derav skyvepølse-begrepet...). Ser at mamma også har fått nye vane - det at kostholdsynet på både brød og kjøtt endret seg på 90-tallet har nok har betydning for mange brødskiver...

  • Liker 4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...