Gå til innhold

fryst kjøttdeig


Anbefalte innlegg

Gjest seroxata
Skrevet

Jeg skulle lage meg mat i kveld, og tok opp en pakke med kjøttdeig fra frysen, og håpte den skulle tine fort... det gjorde den jo ikke, dumme meg tok den opp for sent...

Det jeg lurer på, er det lurt å steke fryst kjøttdeig? et prosjekt jeg ikke orket å begynne på, men er greit å vite til neste gang, for det skjer garantert igjen :roll:

Videoannonse
Annonse
Gjest Bhsiltsk
Skrevet

Legg den i dobbel plastposte og i en skål med kaldt vann. Da tiner den ganske raskt.

Skrevet

Ikke etter helt GSH (God Husmor Standard), men jeg pleier å pakke kjøttdeigen i en helt tett plastpose (Gjerne ZipLock) og legge den i en vanlig bærepose som jeg deretter trer håndtakene på over kranen på oppvaskkummen. Deretter fyller jeg kummen med glovarmt vann og etter 15 - 20 min. er det ikke noe problem å steke kjøttdeigen.

Å steke kjøttdeig direkte fra frossen tilstand synes jeg blir bare tull. Det ytterste blir svidd og det innerste blir kokt. Smaker ikke godt!

Gjest seroxata
Skrevet

tusen takk for svar, skal jeg huske på til neste gang :wink:

Nå har jeg lært noe nytt i dag og, ikke dårlig det!

Skrevet

Går helt greit å slenge den i stekepanna når den er frossen også. Hvis det er krise liksom, så er ikke det noe problem. Gjorde det mange ganger i mitt tidligere hybel-liv

  • Liker 1
Gjest Anonymous
Skrevet

jeg tinte min frosne kjøttdeig i mikrobølgeovnen. Gikk kjempefort og smakte veldig bra...

Gjest Gjesta
Skrevet

Å steke frosse kjøttdeig er ikke noe problem, bare litt mer jobb. Du bruker litt svakere varme, og deler hele tiden. Jeg steker ofte fryst kjøttdeig, og har aldri problemer med at den blir tørr........

Skrevet

Sånn til neste gang....

Når jeg kjøper kjøttdeig og skal fryse den, pleier jeg å ta den ut av emballasjen og oppi en brødpose. Så klemmer jeg den flat, knyter knute på posen og legger i fryseren.

Det går utrolig fort å varme opp, den tar liten plass i fryseren, så altså to fluer i en smekk!

Kan anbefales!!!!

  • Liker 1
Skrevet
Sånn til neste gang....

Når jeg kjøper kjøttdeig og skal fryse den, pleier jeg å ta den ut av emballasjen og oppi en brødpose. Så klemmer jeg den flat, knyter knute på posen og legger i fryseren.  

Det går utrolig fort å varme opp, den tar liten plass i fryseren, så altså to fluer i en smekk!  

Kan anbefales!!!!

Det gjør jeg også. Og jeg tiner i kaldt vann om det trengs.

Gjest Anonymous
Skrevet

Tining bør alltid skje i KALDT vann, aldri varmt. Det er effektivt og går helt fint.

Men det er null problem å steke frossen kjøttdeig, det har jeg gjort mange ganger.

Bare skraper av det ytterste etterhvert som det tiner, og roterer kjøttdeigen så det stekes på alle kanter, skraper av, og deler det opp, og det går helt fint. Litt mer jobb slevsagt, og tar litt lenger tid, men resultatet blir helt bra.

Men det blir kanskje litt mer "vann" i stekepanna på denne måten, men jeg har aldri opplevd det som noe stort problem ialle fall.

Gjest Gjesten
Skrevet

Det går også veldig fint å steke kjøttdeigen før du fryser den. Så er den liksom klar til bruk med en gang.

Veldig greit om den skal i gryteretter o.l.

:wink:

Gjest Anonymous
Skrevet

hæ?? tines i kaldt vann? Jeg trenger en forklaring på dette :oops:

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Vann leder varme/kulde mye lettere enn luft, derfor tiner ting fortere i vann enn i luft. Kaldt fordi du ikke vil ha den sinnsyke bakterieutviklingen som vil forekomme hvis du bruker lunkent vann. Og bruker du varmt, så blir jo kjøttdeigen kokt.

Uansett må kjøttdeigen være godt pakket inn i plast, som nevnt x antall ganger før i tråden.

Gjest Mrs. Potter
Skrevet

Legger du kjøttdeigen i varmt vann,så vil den tines utenfra,og fortsatt være frossen inni.

Men legger du den i kaldt vann så tines den innenfra og utover.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...