Gå til innhold

Bake! NÅ!


Anbefalte innlegg

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

... Men hva skal jeg bake for noe? Forslag? Oppskrifter? Er skikkelig blank nå...

Videoannonse
Annonse
Gjest Formosiss
Skrevet

Jeg har boller i ovnen nå, men ikke vanlige boller - disse har en bit lys kokesjokolade i midten. Det er sååå snask når de er nystekte :-D

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Jeg har allerede en bolle i ovnen... :tunge1:

Men kanskje det blir flere likevel? Tenkte jeg skulle bake litt og putte i fryser'n til barselsbesøket kommer rasende inn.

Skrevet

Kardemommehorn (Nydelig gjærbakst som er suverent å ha i frysen)

100 g smør

3 1/3 del melk

ca 1 l hvetemel

50 g gjær

1 dl sukker

1 ts kardemomme

Egg til pensling

Perlesukker

Bland smeltet smør og melk til ca 37 grader. Bland det tørre og elt alt sammen. (Kan bruke både tørrgjær og ferskgjær)

Hev deigen. Del den så i 3 deler, kjevle ut store sirkler og del hver i 8 som du ruller til horn og du får 24 nydelig av dem! Pensle med egg og strø perlesukker på og stek på 225 grader i ca 10 minutter. (Til de er gylne)

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Takk for oppskrift, Mona! Ligner veldig på bolleoppskrifta mi...

Forresten er det nybakte boller i Bjørnehiet nå for alle som vil ha! :)

Gjest Gjesta
Skrevet

Har du flere igjen.....?

*slikkmunnsulten*

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Masse i fryser'n, bare å forsyne seg :)

Skrevet
Kardemommehorn (Nydelig gjærbakst som er suverent å ha i frysen)

100 g smør

3 1/3 del melk

ca 1 l hvetemel

50 g gjær

1 dl sukker

1 ts kardemomme

Egg til pensling

Perlesukker

Bland smeltet smør og melk til ca 37 grader. Bland det tørre og elt alt sammen. (Kan bruke både tørrgjær og ferskgjær)

Hev deigen. Del den så i 3 deler, kjevle ut store sirkler og del hver i 8 som du ruller til horn og du får 24 nydelig av dem! Pensle med egg og strø perlesukker på og stek på 225 grader i ca 10 minutter. (Til de er gylne)

Et tips til horn: fyll dem med ferdig vaniljekrem før du ruller dem sammen. Nam nam :sikle:

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

I går bakte jeg eplekake med kanel og sukker, sjokoladekake i langpanne, eplekake med vaniljefyll og vannbakkels. Hva skal jeg finne på i dag da...

Gjest Anonymous
Skrevet
I går bakte jeg eplekake med kanel og sukker' date=' sjokoladekake i langpanne, eplekake med vaniljefyll og vannbakkels. Hva skal jeg finne på i dag da...[/quote']

Spise dem.

Skrevet

Noe igjen til meg? namnam kake :P

Skrevet
Hva skal jeg finne på i dag da...

Prinsessekake

100 g smør

3 dl melk

ca 500 g hvetemel

25 g gjær

1/4 ts salt

4 ss sukker

1 ts kardemomme

Vaniljekrem:

4 eggeplommer

4 ss sukker

8 ts hvetemel

4 dl melk

1 ts vaniljesukker

Vaniljekremen røres på svak varme til den tykner.

Kjevle deigen ut til en rektangel. Fyll med vaniljekrem (spar litt krem til å ha mellom bitene i formen også) og rull sammen. Skjær opp i biter, sett sammen i en rund form.

Gradene husker jeg ikke... Dette er veldig godt!!

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Spise dem.

:ler: Akkurat som om ikke jeg er rund nok fra før!

Gjest Anonymous
Skrevet

Prinsessekake

100 g smør

3 dl melk

ca 500 g hvetemel

25 g gjær

1/4 ts salt

4 ss sukker

1 ts kardemomme

Vaniljekrem:

4 eggeplommer

4 ss sukker

8 ts hvetemel

4 dl melk

1 ts vaniljesukker

Vaniljekremen røres på svak varme til den tykner.

Kjevle deigen ut til en rektangel. Fyll med vaniljekrem (spar litt krem til å ha mellom bitene i formen også) og rull sammen. Skjær opp i biter, sett sammen i en rund form.

Gradene husker jeg ikke... Dette er veldig godt!!

Enig. Farlig godt.

Måten jeg lager denne kaken på er:

Bruker ferdig vaniljekrem (4 dl) og rosiner og knuste mandler (100 g av hver).

1/3 av deigen kjevles ut og legges i bunnen og litt oppover kanten av en 26 cm springform. Legg på 2 dl vaniljekrem og 50 g rosiner.

Så skal resten av deigen kjevles ut til en rektangel på 20x40 cm. Legg på resten av vaniljekremen, rosinene og alle mandelbitene. Rull sammen og del pølsen i 10 biter, hver 4 cm brede og legg i formen (bitenes snittflate mot bunnen og oppover)

Dette må så heves på nytt og stekes på 200 grader i 25 - 30 minutter i nederste del av ovnen. Pensle med egg før den går i ovnen.

Da dette blir mye deig og fuktighet på et lite område så bør den kanskje stå litt lenger for å unngå å den blir rå inni tilslutt. Dette avhenger av ovnen. Det er iallefall min erfaring.

Hmm, der kom lysten sinkende til å lage denne gitt.

Skrevet
Måten jeg lager denne kaken på er:

1/3 av deigen kjevles ut og legges i bunnen og litt oppover kanten av en 26 cm springform. Legg på 2 dl vaniljekrem og 50 g rosiner.

Så skal resten av deigen kjevles ut til en rektangel på 20x40 cm. Legg på resten av vaniljekremen, rosinene og alle mandelbitene. Rull sammen og del pølsen i 10 biter, hver 4 cm brede og legg i formen (bitenes snittflate mot bunnen og oppover)

Hm, det er visst noen år siden jeg har laget denne. Selvsagt legger man også deig i bunnen!

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg har After eight brownies i ovnen!

Skrevet

Hva ed fine horn? Du kan ha forskjellig fyll i dem:

Ost og skinke nam nam når de er nysekte, kan fryses ned og tines i ovnen, like gode da

Eler sjokoladeog nøtter, nam nam

Gjest Anonymous
Skrevet
Jeg har After eight brownies i ovnen!

Oi-oi-oi!!!!!! Mulighet for oppskrift, kanskje???? Pliiis-pritti-pliiis???? With sugar on????? :sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...