AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2018 #1 Del Skrevet 24. oktober 2018 Jeg liker fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, raspa gulrot og karri. Hvilket tilbehør bruker dere og ikke minst hvilken type fiskeboller kjøper dere? Jeg bruker Bjelland på boks, er veldig glad i den, men det kan jo være fordi det var den jeg vokste opp med. Anonymkode: d3dbc...456 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 24. oktober 2018 #2 Del Skrevet 24. oktober 2018 Når jeg kjøper fiskeboller er det Vesteraalens. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mæn40 Skrevet 24. oktober 2018 #3 Del Skrevet 24. oktober 2018 Bacon er jo veldig godt ved siden av 😋 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest blåbærpike Skrevet 24. oktober 2018 #4 Del Skrevet 24. oktober 2018 Vesterålen fiskeboller på boks ♥️ Med hvit saus, kokte poteter og gulrøtter og et lett dryss piffikrydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Macro Skrevet 24. oktober 2018 #5 Del Skrevet 24. oktober 2018 Bruker samme som deg, men dropper karri og legger til sprøstekt bacon. Jeg bruker også bjellands. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest middagshøyden Skrevet 24. oktober 2018 #6 Del Skrevet 24. oktober 2018 (endret) ... Endret 19. mars 2020 av middagshøyden Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 24. oktober 2018 #7 Del Skrevet 24. oktober 2018 (endret) Spiser ofte bare med hvit saus, poteter og karri. Men også som du selv og andre nevner, med raspet gulrot, kokt gulrot og bacon. Veldig godt. Bruker mest Vesteraalens men av og til Bjellands. De gamle gode merkene jeg vokste opp med. PS. Kraften (ikke alt, da) går i sausen. Endret 24. oktober 2018 av Jerry Lee 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2018 #8 Del Skrevet 24. oktober 2018 Har dill i sausen og bruker hermetiske erter og bacon som tilbehør 😁 Anonymkode: 67a77...f0a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 24. oktober 2018 #9 Del Skrevet 24. oktober 2018 Vi bruker karrisaus (jeg synes hvit saus er litt kjedelig, kokte poteter og grønnsaker som brokkoli og gulrot. Jeg lager fiskebollene selv (lager mye på en gang og fryser ned porsjonsvis i kraften). 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2018 #10 Del Skrevet 24. oktober 2018 1 time siden, Arkana skrev: Vi bruker karrisaus (jeg synes hvit saus er litt kjedelig, kokte poteter og grønnsaker som brokkoli og gulrot. Jeg lager fiskebollene selv (lager mye på en gang og fryser ned porsjonsvis i kraften). Har du oppskrift på fiskebollene og karrisaus? Hi Anonymkode: d3dbc...456 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 25. oktober 2018 #11 Del Skrevet 25. oktober 2018 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Har du oppskrift på fiskebollene og karrisaus? Hi Anonymkode: d3dbc...456 500 g torskefilet (eller annen hvit fisk), viktig at den er kald når du lager fiskebollene 2,5-3 dl kremfløte (evt kan man bruke 250-300 g kesam eller cottage cheese om man ønsker magrere fiskeboller) 2 egg 1 ts salt litt hvit pepper 1 ss potetmel Skjær fileten i biter og ta ut ben. Kjør fisk, egg, salt, pepper og potetmel (og evt kesam/cottage cheese) sammen i foodprocessor. Hvis du bruker fløte sper du med den på slutten mens maskinen kjører. Bruk en skje dyppet i kaldt vann og form fiskeboller som får trekke i lettsaltet vann (evt tilsatt fiskebuljong) i 10-12 minutter. Denne oppskriften gir ca 24-25 fiskeboller så kan med fordel ganges opp slik at man kan fryse ned til senere anledninger. Karrisaus bruker jeg ikke oppskrift på (det er bare hvit saus med karri). Jeg smelter en god klatt smør og har i mel til en tykk grøt og karripulver som får frese litt før jeg sper med melk til passe tykk saus. Smak til med salt og pepper og la fiskebollene trekke i sausen til de er varme. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 25. oktober 2018 #12 Del Skrevet 25. oktober 2018 (endret) Vesteraalens fiskeboller, lager en tykk hvit saus (bruker også kraften som fiskebollene ligger i), poteter og råkostsalat (gulrot, kålrabi, eple, sitronsaft). Drysser over karri før jeg spiser. Endret 25. oktober 2018 av skruf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-Rex Skrevet 25. oktober 2018 #13 Del Skrevet 25. oktober 2018 Tradisjonelt har det vært Vesteraalens grønne som gjelder. Men i senere tid (siste tiår) synes jeg kanskje disse har tapt seg litt. Iblant har jeg kjøpt "billigfiskeboller", og syntes de har vært like gode på smak, og kanskje bedre på konsistens. Jeg har ikke landa på noen ny favoritt. Karri har ikke forekommet i min familie, så skal det være litt ekstra, bruker jeg rekekraft (kokt på skallene) i den hvite sausen. Og gjerne bacon (eller helst sideflesk) til. (Og så litt grønnsaker, som sunt alibi.) Skal en følge karri-sporet, må det sikkert gå an å lage noe godt med karripasta, tomat, løk og fiskeboller. Får ha det på to-do-lista. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2018 #14 Del Skrevet 25. oktober 2018 Jeg kjøper både Vesterålen og Bjelland sine. Jeg har noen ganger reker i sausen, ellers så pleier jeg ofte å bruke stekt bacon ved siden av. Så synes jeg gastromat er godt på. Pleier å ha kokt poteter og revet gulrot ved siden av. Anonymkode: e077f...d4a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2018 #15 Del Skrevet 25. oktober 2018 Liker ikke så godt karri, så har hvit saus med muskat. Reker, kokte gulrøtter og poteter. Anonymkode: abb30...9a5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Salvie Skrevet 25. oktober 2018 #16 Del Skrevet 25. oktober 2018 Vesterålens fiskeboller, hvit saus med karri, potet og kokt gulrot. Mannen maser om at han vil ha løk i sausen men no way Jose. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
#frøken Skrevet 25. oktober 2018 #17 Del Skrevet 25. oktober 2018 Masse gressløk i sausen. Serveres med karri og karpers. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2018 #18 Del Skrevet 26. oktober 2018 Jeg klarer ikke de hermetiske fiskebollene på boks, de er rett og slett grusomme. Skal jeg kjøpe blir det enten Lofoten hjemmelagde fiskeboller eller Madam Bergen sine fra ferskvaredisken. Eller så lager jeg selv. Tilbehør; hvit saus med karri, muskat, ingefær og purre. Raspet gulrot, stekt chorizo eller bacon, rødbeter av og til, noen ganger erter. Anonymkode: faf68...864 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-Rex Skrevet 26. oktober 2018 #19 Del Skrevet 26. oktober 2018 1 minutt siden, AnonymBruker said: Jeg klarer ikke de hermetiske fiskebollene på boks, de er rett og slett grusomme. Skal jeg kjøpe blir det enten Lofoten hjemmelagde fiskeboller eller Madam Bergen sine fra ferskvaredisken. Eller så lager jeg selv. Tilbehør; hvit saus med karri, muskat, ingefær og purre. Raspet gulrot, stekt chorizo eller bacon, rødbeter av og til, noen ganger erter. Anonymkode: faf68...864 Det er lenge siden jeg har spist fiskeboller fra ferskvaren, men jeg ble ikke veldig imponert den gangen jeg prøvde for mange år siden. Om jeg tester dette nå, skal det være egenproduserte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leonetta Skrevet 26. oktober 2018 #20 Del Skrevet 26. oktober 2018 Synes raud, maxmat eller Det gode hav har de beste. Viktig å lage saus av Melange margarin og ha godt med karry i den smeltede margarinen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå