Gå til innhold

Klippfisk til bacalao.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor mye trenger jeg til 4 voksne? Og hvor er det best å kjøpe?

Anonymkode: 6cb7d...0fd

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg antar du skal koke av typen rød "Kristiansundbacalao) med poteter, løk tomatpure, etc.

Du trenger to 400 g pakninger, av den typen som skal vannes ut før bruk. (Ikke kjøp ferdig utvannet, det er bare dyrt vann). Du trenger ikke å kjøpe "loins," kan godt klare deg med andre stykker - det blir billigere. (Loiner er til for baking, damping osv). 

  • Liker 2
Skrevet
3 timer siden, draug 75 skrev:
 

Jeg antar du skal koke av typen rød "Kristiansundbacalao) med poteter, løk tomatpure, etc.

Du trenger to 400 g pakninger, av den typen som skal vannes ut før bruk. (Ikke kjøp ferdig utvannet, det er bare dyrt vann). Du trenger ikke å kjøpe "loins," kan godt klare deg med andre stykker - det blir billigere. (Loiner er til for baking, damping osv). 

Det blir 200 g tørr klippfisk pr. person, og ganske mye mer når den er ferdig utvannet. Blir ikke det litt mye? Ikke at det er noe problem å spise rester dagen etter, altså, jeg har bare inntrykk av at 200 g pr. person er mer enn de fleste beregner når de serverer fersk fisk. 

Anonymkode: 5bb91...870

Gjest Overrasket
Skrevet

Dybvik. Ingen over, ingen ved siden. Alt annet er spiselig. Dybvik er balsam for sjelen.

any?subscription-key=c68c49284bbb4b73af6 

Skrevet

Fikk smake ferdig utvannet dybvik. Eneste som var å få tak i her. Kjipeste klippfisken jeg har smakt. Mer som lettsaltet torsk

  • 2 uker senere...
Skrevet
På 17.10.2018 den 19.15, AnonymBruker skrev:
 

Det blir 200 g tørr klippfisk pr. person, og ganske mye mer når den er ferdig utvannet. Blir ikke det litt mye? Ikke at det er noe problem å spise rester dagen etter, altså, jeg har bare inntrykk av at 200 g pr. person er mer enn de fleste beregner når de serverer fersk fisk. 

Anonymkode: 5bb91...870

En pakke blir for lite. Ingen ting er så pinlig som å be på middag og så blir det for lite mat.

Skrevet
7 timer siden, draug 75 skrev:
 

En pakke blir for lite. Ingen ting er så pinlig som å be på middag og så blir det for lite mat.

Jeg er for så vidt enig i begge påstandene dine her. Men dette er et ganske vanlig problem når man lager mat, enten det gjelder klippfisk eller poteter: En pakke er for lite, to pakker er for mye. Måten å løse problemet på er gjerne å bruke det man trenger og ta vare på resten til en annen gang. (Klippfisk holder jo i evigheter, også når pakka er åpnet.) 

Anonymkode: 5bb91...870

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...