Gå til innhold

speltbrød


Anbefalte innlegg

Gjest Catwoman
Skrevet

Kan jeg bake brød kun med speltmel?

Har spelt de samme fordelene som hvete at det binder seg og vil heve like godt?

Eller må jeg ha litt vanlig hvete sammen med for å få et luftig brød som hever seg?

Videoannonse
Annonse
Gjest Formosiss
Skrevet

Det jeg vet av brød bakt kun på spelt er at det var ekstremt tørt og hardt - absolutt ikke noe jeg vil gjenta :-s

Skrevet

Spelt har lavere gluteninnhold enn hvete, og har derfor dårligere bindende egenskaper. Dessuten inneholder spelt flere proteiner, og disse tåler visstnok ikke så mye elting.

Du kan bøte på dette og få saftigere brød ved

- å bruke fiberhusk/pulver av psylliumfrø (kjøpes på helsekost)

- å tilsette askorbinsyre, eller appelsinjuice

- å skolde melet først, dvs. helle varmt vann over det før du rører sammen deigen.

Mange ulike teorier ute og går her, altså.

Jeg kan dessverre ikke anbefale noen av dem spesielt fordi jeg ikke er noen brødbaker selv. Men jeg pleier å lage speltscones. Da kombinerer jeg spelten med havre - det fungerer bra, både for konsistens og smak.

Gjest Anonymous
Skrevet

Havre inneholder ikke gluten så bakeeevnen vil ikke forbedres med havre. Men det smaker godt og blir saftigere.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...