AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #1 Skrevet 9. oktober 2018 Hvordan lager du brun saus?? Forklar meg hvordan du gjør det. Takk 😊 Anonymkode: dab1c...460
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #2 Skrevet 9. oktober 2018 Bruner margarin og hvetemel i panna. Tilsetter vann, buljong, salt og pepper. Anonymkode: d288e...f89 2
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #3 Skrevet 9. oktober 2018 Åpner Toro-posen, tilsetter vann. Kok opp. Anonymkode: 22324...225 6
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #4 Skrevet 9. oktober 2018 Heller posens innhold i en kasserolle og tilsetter 5 dl vann. Koker opp under omrøring (bruker visp). Lar sausen småkoke i 5 minutter (First Price kjøttkakesaus). Anonymkode: cfea9...4bc 3
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #5 Skrevet 9. oktober 2018 Til en halv liter saus smelt to ss melange rør inn to ss mel pisk godt og kok til det brunes spe ut med 5 dl oksefond kok i ti min smske til med en ss soyasaus evt. dijon sennep nydelig brun saus Anonymkode: b1615...599 4
vintage Skrevet 9. oktober 2018 #6 Skrevet 9. oktober 2018 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Bruner margarin og hvetemel i panna. Tilsetter vann, buljong, salt og pepper. Anonymkode: d288e...f89 Slik gjør jeg det også, bortsett fra at jeg bruker ikke buljong, men brunost. 1
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #7 Skrevet 9. oktober 2018 4 ss smør Brunes (jeg bruker meierismør) ha i 4 ss mel. La det få en fin gylden farge, ikke for sterk varme. Spe med kjøttbuljong vann (evt kraft når jeg har det tilgjengelig). Blir den for linn (tynn) så lager jeg jevning av litt kaldt vann og maisenna som jeg tømmer i sausen i en tynn stråle mens jeg rører (og mens den koker) Anonymkode: a7994...92d 2
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #8 Skrevet 9. oktober 2018 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: 4 ss smør Brunes (jeg bruker meierismør) ha i 4 ss mel. La det få en fin gylden farge, ikke for sterk varme. Spe med kjøttbuljong vann (evt kraft når jeg har det tilgjengelig). Blir den for linn (tynn) så lager jeg jevning av litt kaldt vann og maisenna som jeg tømmer i sausen i en tynn stråle mens jeg rører (og mens den koker) Anonymkode: a7994...92d Glemte å si at dette er til 1 liter, jeg fryser ned så det bare er å varme opp senere) Anonymkode: a7994...92d
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #9 Skrevet 9. oktober 2018 Og man må røre, røre, røre så det ikke legger seg i bunnen og blir svidd. Da er sausen ubrukelig. Anonymkode: ca003...acb 2
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #10 Skrevet 9. oktober 2018 Bruner smør i panna til det er nøttebrunt, tilsetter lik mengde hvetemel som smør og rører til det er jevnt, ca 1 minutt. Tilsetter kraft/kjøttbuljong, salt, pepper, soyasaus ev brunost eller annen smak etter hva jeg har lyst på. Koker i ca 10 minutter, gjerne mer. Anonymkode: 6e1a7...1a8 1
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #11 Skrevet 9. oktober 2018 Bruner smør (en god spiseskje mykt smør pr pers) blander i mel på slump og visper til det slipper gryta som en tynn deig, og rører inn ca en halv liter kjøttbuljong. Evt grønnsaksbuljong med veganere på besøk. Gjør det samme med maizenna istedet for mel til en slektning med glutenallergi. Anonymkode: 4516a...7ef
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #12 Skrevet 9. oktober 2018 Bruk fond eller kjøttkraft. Buljong er ikke godt i brun saus!! Anonymkode: d9947...d88
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #13 Skrevet 9. oktober 2018 Eh, vegetarianere* Anonymkode: 4516a...7ef
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #14 Skrevet 9. oktober 2018 På Rema 1000 finner du en sånn pose der det stpr BRUNSAUS på. Tilsett vann og kok opp. Hilsen mann 33 Anonymkode: 65e8b...2b0 1
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #15 Skrevet 9. oktober 2018 Har ofte brukt posesaus når jeg lager brum saus. Men det blir ikke det samme! Hjemmelaget saus smaker best. Anonymkode: dab1c...460
Gjest Overrasket Skrevet 9. oktober 2018 #16 Skrevet 9. oktober 2018 Koker opp kraft på overskuddsgrønnsaker og setter til side. Bruner skikkelig grundig godt, gammeldags smør og mel. Brune brune brune. MMMMh, lukter godt gjør det også. Tilsetter kraft. Tilsetter finhakket løk. Koker inn litt.
Djungelvrål Skrevet 9. oktober 2018 #17 Skrevet 9. oktober 2018 Smelter 2 ss smør en litt hakket løk i en gryte. Venter til det er gyllent. Har på 2 ss hvetemel og skrur ned varmen litt. Visper og rører til det er gyllent. Har på litt og litt kraft (5 d) mens jeg visper. Har i litt sukker kulør og smaker til med salt og pepper. 1
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2018 #18 Skrevet 9. oktober 2018 2 så meierismør brunes i stekepanne, ta så oppi 2 så hvetemel og rør hele tiden mens det brunes. Skal bli mørkebrunt men ikke brent. Hell på litt og litt kraft ( litt buljong hvis det er til kjøttkaker.) Kan bruke fond fra butikk også. Anonymkode: b3a4f...97f 1
Atea Skrevet 10. oktober 2018 #19 Skrevet 10. oktober 2018 Det er egentlig enkelt, men det handler om å røre røre røre, og se nøyaktig når den er brun nok, før den blir svidd. Det kreves et trenet øye sånn at man slipper å jukse med sukkerlikør for å få samme farge. Bruker ha i brunost, litt soyasaus og la sausen putre i minst ti minutter. Ellers er jeg glad i fløte til for eksempel biff, da trenger man ikke mer enn litt pepper og salt og enklere kan det ikke bli. 1
QBee Skrevet 12. oktober 2018 #20 Skrevet 12. oktober 2018 2 ss smør, 3 ss mel, 5 dl kraft, evt fond (2+3=5). Smelter smør og har i mel. Brunes på lav-middels varme under stadig omrøring. Bruker sikkert 20-30 min på den delen. Salt og pepper til slutt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå