Gå til innhold

formkake


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har noen en oppskrift på en kake jeg kan bake i den store formen i komfyren? tenker på å dele opp og fryse.(kjekt å ha)

Nå har jeg bakt stor eplekake, så det må bli noe annet. Helst uten mye fett da..

Noe saftig godt.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her er et par oppskrifter. Den første her har jeg bare lagt i rund form men litt andre mål, men en kjempegod kake. Luftig og lett.

Jordbærsaus og smeltet mørk sjokolade hadde vi til og det ble godt. Brukte bare vanilje i jeg.

Angel food cake

Ingredienser (kopp =2,25dl)

* 4 1/2 kopp hvetemel

* 4 kopper farin

* 2 ts salt

* 2 kopper kokende vann

* 16 eggehviter

* 3 ss bakepulver

* 2 ts vaniljeekstrakt

* 1 ts mandelekstrakt

Instruksjoner:

1. Forvarm ovnen til 175 grader.

2. Sikt mel, sukker og salt tre ganger og så miks i det kokende vannet.La avkjøle.

3. Pisk eggehviter, bakepulver, vanilje og mandelekstrakt til stiv masse.Rør forsiktig i melblandingen med

sleiv og ha røren i en langpanne med bakepapir.

4. Stek på 175 grader i 35 min. Avkjøl kaka opp ned i panna. Ha et kjøkkenhåndkle under kaka som

absorberer fuktigheten.

5. Når kaka er ferdig ha på hva slags glasur du ønsker. Smaker også godt med krem/is og bær til + smeltet

mørk sjokolade.

Altså ikke prøvd denne selv....

Heller ikke denne har jeg prøvd. Fant i stad. Men en frisk saftig kake vil jeg tro.

Hummingbird cake

Ingredienser:

* 3 kopper hvetemel

* 2 kopper farin

* 1 ts bakepulver

* 1 ts salt

* 1 ts malt kanel

* 3 egg, piska

* 1 1/2 kopp vegetabilsk olje (raps)

* 2 ts vanilje ekstrakt

* 1 liten boks ananas, avrent

* 1 kopp hakka pecannøtter

* 2 kopper banan i biter

Glasur:

* 1/2 kopp hakka pecannøtter

* ca 225 g kremost

* 1/2 kopp smør/margarin mykt

* 4 kopper melis

* 1 ts vaniljeekstrakt.

Instruksjon:

1. Forvarm ovnen til 175 grader. Ha bakepapir i en langpanne.

2. Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kanel i en stor bolle. Ha i egg og olje og miks til en

jevn røre. Rør i bananer, vanilje, ananas og pecannøtter.

3. Stek i 25 -30 minutter eller til ferdig. Bruk kakestikke. Avkjøl på rist.

4. Rør ingrediensene til glasur sammen til det er fluffy. Ha over den avkjølte kaka.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...