Gå til innhold

Fremhevede innlegg

Skrevet

Noen som vet hvor lenge man må steke spekemat for å unngå listeria og toxoplasmose?

Anonymkode: 90a3b...62c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Toxo blir vel kun borte ved å fryse maten i fryseboks tror jeg. 

Anonymkode: db39a...00e

Skrevet
36 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Toxo blir vel kun borte ved å fryse maten i fryseboks tror jeg. 

Anonymkode: db39a...00e

Feil. Blir borte av frysing OG varmebehandling. Listeria blir kun borte ved varmebehandling da bakterier ikke dør ved frysing(og toksoplasmose er en parasitt). 

Varm den i ovn i 2 min på 180 grader så bør det holde. :)

Anonymkode: 6b9ea...9cb

Skrevet
46 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Feil. Blir borte av frysing OG varmebehandling. Listeria blir kun borte ved varmebehandling da bakterier ikke dør ved frysing(og toksoplasmose er en parasitt). 

Varm den i ovn i 2 min på 180 grader så bør det holde. :)

Anonymkode: 6b9ea...9cb

Nå feilinformerer du. Toxo dør ved varmebehandling over 67grader. Man kan også velge å fryse maten, og da vil den være trygg for toxo uten at man trenger å varmebehandle.

Anonymkode: d63da...ef7

Skrevet
53 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Feil. Blir borte av frysing OG varmebehandling. Listeria blir kun borte ved varmebehandling da bakterier ikke dør ved frysing(og toksoplasmose er en parasitt). 

Varm den i ovn i 2 min på 180 grader så bør det holde. :)

Anonymkode: 6b9ea...9cb

Ser nå at jeg misforstod deg. Trodde du mente at man måtte både fryse og varmebehandle maten for å være sikker på at den er fri for toxoplasmose

Anonymkode: d63da...ef7

  • Liker 1
Skrevet

5 min gjennomstekt over 70 grader skal holde.

Anonymkode: fa1d0...637

Skrevet

Takk for svar!

Anonymkode: 90a3b...62c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...