Gå til innhold

Av disse matvarene, hva har du i kjøleskapet og hvorfor?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Velger du å ha disse i kjøleskapet eller i et vanlig skap/skuff?

- Smør

- Ketchup

- Ost 

- Syltetøy

 

Endret av Oddy
Skrevet

Har alle i kjøleskapet. 

  • Liker 5
Gjest Faerunpedia
Skrevet

Smør: til baking, iblant til steking

Ketchup: nei

Ost på brødet og til gratinering

Syltetøy: nei

Skrevet

Alt i kjøleskap etter at det er åpnet, pga holdbarhet. Smør og ost går i kjøleskapet uansett, ellers blir det bare guffe/emmen smak

  • Liker 1
Skrevet

Har alt i kjøleskap. Osten blir jo svett om den ligger ute. Ketchupen kunne forsåvidt ha stått ute, men skjønner ikke vitsen når det er plass i kjøleskap. Smøret syns jeg holder seg bedre. Syltetøy spiser jeg ikke så mye, men syns det er best når det er kaldt.

Anonymkode: f9b82...591

  • Liker 1
Skrevet

Smør: Jeg bruker meierismør, så det må stå i romtemperatur for å være smøremykt. Skal jeg ikke bruke smør på en stund får det stå i kjøleskapet, det holder seg bedre der.

Ketchup: Dette bruker jeg aldri, så det finnes ikke i mitt kjøleskap. Skulle jeg hatt ville den stått i kjøleskap etter åpning.

Syltetøy: Åpnet glass står i kjøleskapet. Det har bedre holdbarhet der, og siden det kun er familien som spiser det når de er på besøk, har jeg det veldig lenge.

Ost: Det som skal brukes står i kjøleskap, men jeg deler opp osten og putter en del i fryseren for å slippe at den blir dårlig.

Anonymkode: 7a65d...9c3

Skrevet

Alt i kjøleskap, fordi det bare er sånn det er 

Anonymkode: 13197...843

Skrevet

Har alt i kjøleskap. Litt pga holdbarhet og litt fordi jeg ikke gidder å ha mat spredd rundt "over alt"

Skrevet (endret)

Ja. Smør og ost bruker jeg daglig til forskjellige ting. Ketchup og syltetøy har jeg for barnas skyld, bruker det ikke selv. Men de bruker ketchup på annenhver middag....

Edit: åja, var spørsmålet hvor jeg oppbevarer  det?? Alt i kjøleskap utenom ketchup.

Endret av solmåneogstjerner
Skrevet

Smør: inneholder melk, og finnes derfor ikke her i huset.

Ketchup: i kjøleskapet når den er åpnet, uåpnede flasker i matskapet.

Ost: har ikke.

Syltetøy: åpnet glass i kjøleskapet, uåpnet i matskapet.

Skrevet

Alt står i kjøleskap.

Besteforeldrene mine har derimot smør (meierismør) og syltetøy stående i vanlig kjøkkenskap. Meierismør er greit nok, det er i det minste best romtemperert. Men syltetøy!? Synes det er rart at de ikke setter det i kjøleskapet.

Anonymkode: 3053d...d1b

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Alt står i kjøleskap.

Besteforeldrene mine har derimot smør (meierismør) og syltetøy stående i vanlig kjøkkenskap. Meierismør er greit nok, det er i det minste best romtemperert. Men syltetøy!? Synes det er rart at de ikke setter det i kjøleskapet.

Anonymkode: 3053d...d1b

Veit om flere som har syltetøy ståendes fremme... jeg takker faktisk nei til det. Syltetøy er ikke noe magisk som ikke blir dårlig. Før det er åpnet er deg greit, men å spise syltetøy som har stått fremme i to-tre uker? 🤮

Anonymkode: 13197...843

Skrevet

Ost og smør i kjøleskap alltid, syltetøy kun etter at det er åpnet, selv om jeg ikke liker det kaldt, og ketchupen aldri i kjøleskap, selv om den er åpnet.

Kjøleskapskald ketchup på varm mat blir litt feil, liksom.. :fnise:

Anonymkode: 5db9b...b97

Skrevet

Alt dette er produkter som jeg har veldig lenge, og derfor vil jeg at det skal holde seg så lenge som mulig, og putter det i kjøleskapet. 

Anonymkode: 05408...24f

Skrevet

Apropos det med syltetøy så er det ikke så ille gale å ha det i romtemperatur, siden det høye sukkerinnholdet i de fleste syltetøy fungerer som konserveringsmiddel og dermed gir det en viss motstand også i romtemperatur etter åpning, MEN om man har behov for å spare på det lenger så vil det jo alltid hjelpe å senke temperaturen for å forsinke prosessene.

Anonymkode: 5db9b...b97

Annonse
Skrevet

Av de fire har jeg kun ketchup. Den står ikke i kjøleskapet 

Skrevet
4 timer siden, Oddy skrev:

Velger du å ha disse i kjøleskapet eller i et vanlig skap/skuff?

- Smør

- Ketchup

- Ost 

- Syltetøy

 

Alt i kjøleskapet. 

Smør smelter

Ketchup blir dårlig 

Ost smelter

Syltetøy blir dårlig. 

Anonymkode: 61716...259

  • Liker 1
Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Smør: Jeg bruker meierismør, så det må stå i romtemperatur for å være smøremykt. Skal jeg ikke bruke smør på en stund får det stå i kjøleskapet, det holder seg bedre der.

Ketchup: Dette bruker jeg aldri, så det finnes ikke i mitt kjøleskap. Skulle jeg hatt ville den stått i kjøleskap etter åpning.

Syltetøy: Åpnet glass står i kjøleskapet. Det har bedre holdbarhet der, og siden det kun er familien som spiser det når de er på besøk, har jeg det veldig lenge.

Ost: Det som skal brukes står i kjøleskap, men jeg deler opp osten og putter en del i fryseren for å slippe at den blir dårlig.

Anonymkode: 7a65d...9c3

Meierismør trenger ikke være smøremykt. Bruk en ostehøvel og smørskiven passer perfekt på brødet 🤗 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...