Gå til innhold

Prøver å lage sunn snacks, kikerter i ovnen, jeg gir opp


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Nå har jeg prøvd enda en gang å lage kikerter i ovenen. Altså jeg følger oppskrift til punkt og prikke. Tørker ertene først, bruker litt olje, noe få dråper bare så krydret fester seg. Har på krydder etter smak og inn i ovnen. Har prøvd stekeovn, og varmluft, de blir stein harde og går ikke å spise. De er jo kjempegode på smak, men jeg ødelegger tennene på dem, så harde er de.

Hvorfor får jeg de ikke sprø? Hva gjør jeg feil?

Anonymkode: 54c75...602

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har du kjøpt tørkede kikerter?

Jeg kjøper alltid tørkede kikerter. De må jeg ha i bløt over natten. Så skylle de godt og koke dem i ca 2 timer. 

Hvis du skal lage snacks av dem må du tørke de etter denne prosessen her. Ellers må du kjøpe ferdigkokte på boks eller kartong.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Roci skrev:

Passer du på å skylle godt av kikertene først? Hvilken temperatur og steketid bruker du? 

Jeg skyller de ikke under vann, hjelper det?  Men jeg tørker de godt på papir før jeg tar på litt olje og krydder.

Min ovn er litt varmere enn andre, så når det står 200 gr, Går jeg ned litt, så rundt 170 bruker jeg. Har de inne mellom 30-40 minutter. 

Anonymkode: 54c75...602

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, exictence skrev:

Har du kjøpt tørkede kikerter?

Jeg kjøper alltid tørkede kikerter. De må jeg ha i bløt over natten. Så skylle de godt og koke dem i ca 2 timer. 

Hvis du skal lage snacks av dem må du tørke de etter denne prosessen her. Ellers må du kjøpe ferdigkokte på boks eller kartong.

Jeg kjøper ferdigkokte og tørker de godt før jeg har på litt olje og krydder.

Anonymkode: 54c75...602

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jeg kjøper ferdigkokte og tørker de godt før jeg har på litt olje og krydder.

Anonymkode: 54c75...602

Da skulle man tro de ikke ble harde. Vet ikke hvorfor. Som sagt, jeg koker selv, og da er de møre allerede etter det. Personlig liker jeg de kikertene best som jeg selv koker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg skyller de ikke under vann, hjelper det?  Men jeg tørker de godt på papir før jeg tar på litt olje og krydder.

Min ovn er litt varmere enn andre, så når det står 200 gr, Går jeg ned litt, så rundt 170 bruker jeg. Har de inne mellom 30-40 minutter. 

Anonymkode: 54c75...602

Jeg tror de blir harde fordi du bruker for lav temperatur og for lang tid slik at de blir tørket i stedet for ristet. Prøv med 225 - 250 grader og 15 - 20 minutter i ovnen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Leo skrev:

Jeg tror de blir harde fordi du bruker for lav temperatur og for lang tid slik at de blir tørket i stedet for ristet. Prøv med 225 - 250 grader og 15 - 20 minutter i ovnen. 

Ja kanskje det, får prøve det neste gang.

Anonymkode: 54c75...602

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Ja kanskje det, får prøve det neste gang.

Anonymkode: 54c75...602

Gjør det. Men følg med så de ikke blir brent. Når du har gjort det noen ganger vet du etter hvor lang tid og hvilken temperatur du må bruke på akkurat din ovn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 25.9.2018 den 15.42, AnonymBruker skrev:

Jeg skyller de ikke under vann, hjelper det?  Men jeg tørker de godt på papir før jeg tar på litt olje og krydder.

Min ovn er litt varmere enn andre, så når det står 200 gr, Går jeg ned litt, så rundt 170 bruker jeg. Har de inne mellom 30-40 minutter. 

Anonymkode: 54c75...602

I de oppskriftene jeg har prøvd, står det at kikertene må skylles godt i kaldt vann, så jeg har alltid gjort det :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...