Gå til innhold

Hvor mange retter - koldtbord


Anbefalte innlegg

Gjest gjesta
Skrevet

Har konfirmant i huset og jeg har tenkt på koldtbord. (Innbiller meg at det blir litt mer uformelt enn full middag og enklere å ordne)

Nå har jeg aldri lagd koldtbord da og lurer på hvor mange retter jeg minimum bør ha og hvor variert med tanke på fisk/kjøtt. Vi blir en 13-15 stykker.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hadde barnedåp på søndag... så dette er noe jeg har tenkt mye på i det siste... :)

Jeg synes et bra koldtbord har:

noe kjøtt - noe fisk/skalldyr - noe trygt - noe spennende

- noe grønt - noe godt tilbehør - noe saus/majones -

og godt brød til.

I tillegg bør man tenke på at sammensetningen skal passe til gjestene. Er det mange barn der, er det f.eks lite hensiktsmessig med mye blåmuggost.

For vår del ble det:

Kjøtt:

spekefat, marinert kalkunbryst, kokt skinke, hjemmelagde kjøttboller, store kyllingvinger (Partyvinger kjøpt i Sverige) Quiche lorraine

Fisk:

Fiskemousse, hummer

Grønt:

tannstikker med cherrytomat/basilikum/mozzarella

tannstikker med druer og brie

couscous-salat

Og et fruktfat med druer, to typer melon og mango.

tilbehør:

Waldorfsalat

to typer hjemmelaget potetsalat

Brød:

Spiralloff og focaccia.

Vi var 25 - 30 mennesker da... så dette er jo mye mer mat enn du vil trenge.

Et luretriks kan være å kjøpe en hel kalkun som du setter på koldtbordet. Nydelig med både potetsalat og Waldorfsalat, og den ser flott ut. Dessuten er det mye kjøtt. Om man da i tillegg har godt brød, et spekefat, et fat med skinke/roastbeef, noe salat og noe fisk/skalldyraktig, så er man igrunn i boks.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...