Gå til innhold

Hva gjør jeg med raspeballene tredje dagen?


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Lagde raspeballer på søndag, men pga snøværet da kunne ikke middagsbesøket vårt komme likevel. Så da står vi her med raspeballer til knærne...

Hva gjør vi med dem i dag? Gidder ikke spise dem med saltkjøtt og kålrot for tredje dag på rad.

Gjest Anonymous
Skrevet

Skjør de i centimeter-tykke skiver og stek de til de er lett gyldenbrune - NYDELIG!

Stekte raspeballer er gode uten tilbehør, men suverene med følgende:

Skjær røkt kjøttpølse i små terninger. Brun dette i panna sammen med løk og bacon skåret i biter - kjempegodt!

Skrevet

Stek dem i panna med litt bacon! :P

Ikke akkurat frisk og lett mat :wink: , men absolutt godt.

Gjest gjest1
Skrevet

Ikke noe saus el.l? Bare stekte raspeballer?

Mamma bruker å lage duppe, en slags brunostsaus, men jeg mangler selvsagt brunost og et par andre ingredienser.

Gjest Anonymous
Skrevet

De er gode å steke. Du trenger ikke saus til.

Skrevet

Du kan jo evnt. gjøre som sørlendingene og prøve rørte tyttebær til, det frisker det hele litt opp - men personlig syns jeg det smaker aldeles "feil" 8)

Skrevet

Vi pleier også å steke de. Jeg har sukker til både stekte og vanlige komper, jeg.

Skrevet
Du kan jo evnt. gjøre som sørlendingene og prøve rørte tyttebær til' date=' det frisker det hele litt opp - men personlig syns jeg det smaker aldeles "feil" 8)[/quote']

Jeg er sørlending, men jeg har vel adri latt et tyttebær komme i nærheten av mine komper! Jeg tror du er tullete!

Ellers er stekte komper veldig godt - stekesmøret er saus nok syns jeg.

Gjest Gjesta
Skrevet

hiv dem i søpla :tunge1:

*hater blandaball*

Gjest Anonymous
Skrevet

Stek dem, ja, og ha kokte poteter til.

(Høres sprøtt ut med poteter til potetmat, men det smaker jo helt annerledes.)

Bacon funker fint sammen med det.

Skrevet

Steik dei ja, og ha bacon/steikte middagspølser/ rømme attmed. Mmmm, klubb er godt!

Skrevet

...og innlegget foran ble forøvrig skrevet av meg, glemte å signere :)

Gjest Formosiss
Skrevet

Stekte raspeballer med sirup er skikkelig snask, men fyttikatta til kaloribombe.

Gjest Anonymous
Skrevet

Du lager pytt-i-panne. :D Raspeballer i terninger stekt sammen med poteter i terninger, pølsebiter, og med et speilegg til :D God restemat!

Annonse
Gjest happyending
Skrevet

Eller så kan du kutte dem opp, fryse dem og så steke dem en annen dag hvis du har lyst på noe annet i dag liksom.. :D

Skrevet

Stek dem med salt kjøtt til og pølser. nam nam

Skrevet
Eller så kan du kutte dem opp, fryse dem og så steke dem en annen dag hvis du har lyst på noe annet i dag liksom.. :D

Jeg ville aldri fryst kompe/raspeball fordi potetene får en ekkel og søtlig smak etter frysing... Men for all del, hvis smaken ikke plager deg så frys i vei.

Gjest ~Bridezillah-killah~
Skrevet
hiv dem i søpla :tunge1:

*hater blandaball*

Blandaball er noe helt annet, Tex.

Raspeball er poteter og mel.

Blandaball er poteter, fisk og mel, og kan godt kastes i søpla.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...