Gå til innhold

Pyrolyse eller dampovn?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal pusse opp kjøkkenet og skal derfor ha ny stekeovn. Det er to som er aktuelle (KULINARISK) fra IKEA.

Den ene har pyrolyse, den andre har dampfunksjon. Begge deler er nytt for oss, så derfor er det ikke så lett å velge. Hva har du, eventuelt hva ville du valgt? 

Anonymkode: f84e2...c53

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Elsker du å skrubbe og gjøre ren stekeovn? Hvis ikke hadde jeg prioritert pyrolyse. Jeg har det ikke, men min neste ovn har helt klart pyrolyse eller en annen innebygd rengjøringsfunksjon. Dampovn ser jeg vel for meg er for spesielt interesserte. 

Anonymkode: 87020...8da

  • Liker 3
Skrevet

Pyrolyse!! Dampfunksjon har jeg aldri savnet, og nå som vi har blitt glutensensitive og baker mye mindre gjærbakst savner jeg det i hvert fall ikke. 

Anonymkode: a958d...538

Skrevet

Pyrolyse er genialt. Vil aldri være foruten mer. Samme gjelder induksjonstopp, ingen krise om ting koker over lengre ;)

 

Skrevet

Pyrolyse er konge, hvis du ikke er blant de få menneskene som elsker å vaske ovn. Tøm ovnen for innhold, tørk over med en fuktig klut, sett på programmet, fei opp asken noen timer senere. Ren som ny. Ingen skrubbing, ukomfortable sittestillinger eller skumle kjemikalier, bare ren fysikk.

Anonymkode: ff3b0...fc5

  • Liker 1
Skrevet

 

6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Pyrolyse er konge, hvis du ikke er blant de få menneskene som elsker å vaske ovn. Tøm ovnen for innhold, tørk over med en fuktig klut, sett på programmet, fei opp asken noen timer senere. Ren som ny. Ingen skrubbing, ukomfortable sittestillinger eller skumle kjemikalier, bare ren fysikk.

Anonymkode: ff3b0...fc5

Husk at også de "greiene" som brettene settes i ved steking også må ut av ovnen ved bruk av pyrolyse. En bekjent glemte det og det å kjøpe nytt var ikke billig.

Skrevet

Av de to ville jeg valgt pyrolysevarianten. Dampfunksjonen ser ut til å være begrenset og gir veldig lite sammenlignet med dampfunksjonen i en ekte kombidampovn (fra f.eks. Siemens, AEG, Neff eller Miele).

Anonymkode: 014cc...300

Skrevet
7 timer siden, Belima skrev:

 

Husk at også de "greiene" som brettene settes i ved steking også må ut av ovnen ved bruk av pyrolyse. En bekjent glemte det og det å kjøpe nytt var ikke billig.

Ikke på vår Miele-ovn, der tåler også uttrekk-skinnene pyrolyse.

Skrevet
13 timer siden, -jk- skrev:

Ikke på vår Miele-ovn, der tåler også uttrekk-skinnene pyrolyse.

Det var ikke verst. 

Min Siemensovn må man ta ut 'hyllene' på, men man kan sette inn en separat metallhylle slik at man kan rense også stekebrett under pyrolysen. 

Anonymkode: a958d...538

Skrevet

Dampfunksjonen er det ingen jeg kjenner som bruker, selv om de har det. Ifølge en av dem var det et helsikkes styr å rengjøre etterpå, så det var ikke verdt det. Helt ærlig: hvor ofte tror du at du kommer til å bruke damp? Hvor ofte bannes du når du skal vaske stekeovnen? Jepp, det er ikke tvil. Pyrolyse!

Anonymkode: f76c8...11f

Skrevet
På 26.8.2018 den 22.46, Belima skrev:

 

Husk at også de "greiene" som brettene settes i ved steking også må ut av ovnen ved bruk av pyrolyse. En bekjent glemte det og det å kjøpe nytt var ikke billig.

Vi må ikke det. Har siemens.

Anonymkode: 0c0b4...680

Skrevet

Vi har ovn med pyrolyse og det er en fryd hver gang det brukes, ovnen blir som ny etter hver runde. Har ingen erfaring med damp men for meg kan lite måle seg med en selvvaskende ovn som faktisk gjør det gullende rent helt på egenhånd hver gang.

Anonymkode: 78b44...1ea

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...