Gå til innhold

Boeuf bourguignon


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å lage boeuf bourguignon til gjester neste helg. Men skal man servere hjemmelaget potetmos til, kokte poteter eller ris? Jeg tenker at en god hjemmelaget potetmos er best, men hva mener andre? Noen som har laget denne franske retten og har noen tips eller en god oppskrift å dele?

Anonymkode: 2e429...749

Skrevet

Vi har alltid potetmos til, hjemmelaget som du foreslår. :)  Vi bruker oppskrift fra Trines matblogg, men har ofte litt ekstra gulrøtter/sopp i. 

  • Liker 1
Skrevet

Hjemmelaget potetmos er best. Pleier lage boeuf bourguignon i crock pot'en

Anonymkode: e22cc...e59

  • Liker 1
Skrevet

 

1 minutt siden, Addie skrev:

Vi har alltid potetmos til, hjemmelaget som du foreslår. :)  Vi bruker oppskrift fra Trines matblogg, men har ofte litt ekstra gulrøtter/sopp i. 

Takk 😊 Serverer dere rødvin og øl til?

Anonymkode: 2e429...749

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hjemmelaget potetmos er best. Pleier lage boeuf bourguignon i crock pot'en

Anonymkode: e22cc...e59

Hva er en crock pot? 😊

Anonymkode: 2e429...749

Skrevet

Potetmos, helt klart 😊

  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

 

Takk 😊 Serverer dere rødvin og øl til?

Anonymkode: 2e429...749

Vi lager ofte dette når vi har familiebursdag, og vår familie er spredt så de fleste kjører. Så blir mest brus. Men når vi har rester, bare mannen og jeg, da tar vi rødvin. Og den er jo nesten bedre dagen etter 😋 

tror jeg må lage det selv til helgen. Minstemann har bursdag og tenkte på lasagne, men nå fikk jeg lyst på dette 😊 

  • Liker 1
Skrevet

Hjemmelaget potetmos, absolutt. 

Jeg pleier å ha kjøttet på lav varme over lang tid. Og legger grønnsaker i mot slutten slik at ikke alt blir til grøt. Også strør jeg litt persille over potetmosen slik at ikke alt blir brunt. 

Og rødvin til, er mye godt som passer til - hør med polet, de pleier å være veldig flinke på å kombinere egen smak med hva som passer til retten. 

Anonymkode: 4ca24...117

  • Liker 1
Skrevet

Tusen takk for tips 😊 Gleder meg til å lage dette for første gang.

Anonymkode: 2e429...749

Skrevet
14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva er en crock pot? 😊

Anonymkode: 2e429...749

En slags elektrisk gryte som koker på svak varme over lengre tid, for et ekstra saftig mørt resultat. 

Man kan ha i ingredienser i crock poten før man går på jobb, og så kan den stå i mange timer og godtgjøre seg, og så kommer man hjem til ferdig middag. 

Anonymkode: 47b3d...da7

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Hjemmelaget potetmos, absolutt. 

Jeg pleier å ha kjøttet på lav varme over lang tid. Og legger grønnsaker i mot slutten slik at ikke alt blir til grøt. Også strør jeg litt persille over potetmosen slik at ikke alt blir brunt. 

Og rødvin til, er mye godt som passer til - hør med polet, de pleier å være veldig flinke på å kombinere egen smak med hva som passer til retten. 

Anonymkode: 4ca24...117

Hvordan blir potetmosen brun?

Anonymkode: fdc12...73e

  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Hvordan blir potetmosen brun?

Anonymkode: fdc12...73e

Ser du misforstår. Dette er et temmelig kjent begrep og triks om man lager litt mat. Hvit/beige/grå/brun mat alene på en tallerken ser temmelig kjedelig ut. Man spiser også med øynene. 

Anonymkode: 4ca24...117

  • Liker 2
Skrevet

Oppskriften til Julia Child med hjemmelaget potetmos. Det hender jeg serverer haricots verts surret i finkuttet bacon ved siden av, det pleier ikke være noen tilbake de gangene jeg gjør det ;)

  • Liker 1
Skrevet
29 minutter siden, Brunhilde skrev:

Oppskriften til Julia Child med hjemmelaget potetmos. Det hender jeg serverer haricots verts surret i finkuttet bacon ved siden av, det pleier ikke være noen tilbake de gangene jeg gjør det ;)

Takk for tips! Alltid lurt på hva man kan servere til, med litt mer tyggemotstand og farge. Det høres fantastisk godt ut. 

Anonymkode: 4ca24...117

  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...