Gå til innhold

Har aldri smakt chia. Går jeg glipp av noe?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Veldig glad i korn, gryn og frø generelt og lager mye grøt med forskjellige slag av dette. Men har aldri prøvd chia. Er det ok på smak? Og er chiagrøt såååå mye sunnere enn andre havregrøt fks?

Anonymkode: 6e2b7...fd0

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er mye sunnere, det smaker ikke en dritt.

Har lagd mye grøt med chia, er dog veldig godt med bær osv på toppen så du burde prøve :) 

Anonymkode: efbb2...6a6

Skrevet

Personlig syntes jeg chiapudding er ekkelt. Chiafrø får en slags hinne rundt seg når det ligger i bløt, føler jeg sitter å spiser på en type gele. 

 

Lager ofte kjøleskapgrøt da, med havregryn osv + chia :) 

Skrevet

Jeg har kun smakt chiapudding, og det var ikke så mye å rope hurra for. Det smakte lite og hadde en merkelig konsistens. Så vil ikke si du går glipp av så mye.

Skrevet

Smaker ingenting og ser ut som froskeegg i pudding

Anonymkode: 2e245...19c

  • Liker 2
Skrevet

Skal du ha tak i det sunne i chia må frøene knuses. Vil heller anbefale å bruke litt knuste linfrø i havregrøten. Like sunt og mye billigere. 

Anonymkode: 2d5ae...187

  • Liker 2
Skrevet

Har brukt det i brød. Det gjorde brødet veldig saftig. 

Anonymkode: f8a29...afb

Skrevet

Lager kjøleskapgrøt av melk, chia og havregryn. 

Anonymkode: 94b6d...8b5

Skrevet

Kan jeg ha det i "proteinrundstykkene" mine? I såfall knust eller hele? (Rundstykkene er laget på cotage cheese, egg, havregryn og bakepulver.

Hvis jeg har det i, hva tilfører de av sunn næring og evt smak?

Anonymkode: f83be...83c

Skrevet

Smaker egentlig ingenting, og rar konsistens som flere påpeker. Men det ser litt kult ut da, haha.

Skrevet

Chia er greit nok det, men særlig spennende er det ikke, så du går ikke glipp av noe :)

 

Skrevet

Elsker chiapudding! Bruker det også i smoothie, i grøt, i gjærbakst og sammen med annet korn/frø på yoghurt. 

Skrevet

Chiafrøene i seg selv smaker absolutt ingenting.

Når du lager grøt, er det de andre ingrediensensene som gir smak. Jeg lager ofte lavkarbo-chiagrøt, og da bruker jeg enten kremfløte eller kokosmelk som væske, og søtning og bær - eller annet jeg måtte ønske å ha i.

Konsistensen vil være litt gele-aktig. Jo lengre de ligger, f.eks over natten, jo mykere og mer gele-aktig blir de. Spiser du de etter bare 30-60 minutter, vil de ha et lite krønsj i seg med et tynt gele-lag utenpå der frøene har begynt å blande seg med væsken.

Anonymkode: f3f65...eeb

Skrevet

Dere som bruker chiafrø, hva gjør d bedre enn andre ting? 

Anonymkode: a5f3b...794

Skrevet

Er kjempeekkelt og oppskrytt slik de fleste sunnmat trendene er.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...