AnonymBruker Skrevet 13. august 2018 #1 Skrevet 13. august 2018 Har prøvd å fermentere gulrot og blomkål, som jeg fant i en oppskrift. Det smaker både litt surt, og lukter litt surt, vet ikke helt om resultatet er riktig, men.. Det står overalt at det skal lagres kaldt (når det er ferdig fermentert.) Men skal man beholde vannet i glasset, eller helle vannet ut? Noen som vet? Anonymkode: a3786...46b
Gjest Overrasket Skrevet 14. august 2018 #2 Skrevet 14. august 2018 Jeg heller av væsken fra revne grønnsaker før lagring og oppbevarer alt samlet for grønnsaker i større biter. Fermenteringsvæsken er ikke farlig, du kan i og for seg drikke den. Hvis du synes surheten er for fremtredende kan du prøve deg frem med f.eks. chili og anndre ingredienser som gir en mer kompleks smak. Gulrot gjør seg veldig godt med chili.
pulverheksa Skrevet 14. august 2018 #3 Skrevet 14. august 2018 Ja du bør ha fermenteringsvæsken i under lagring. Den beskytter grønnsakene, i kjøleskap vil prosessen sakke ned og det blir ikke så mye surere. Min erfaring er at surkål blir bedre og mildere på smak av lagring. Fermenterer den ferdig på kjøkkenbenken i ca en uke og så setter jeg den kaldt i kjøleskap eller bod i minst en måned. Du kan bruke litt av væsken som starter til neste batch med surkål. Bland gjerne kål og gulrot som personen over her skriver, det gir en mildere surkål. les gjerne inne på Bente Brunvolls eller Gry Hammers blogg, de skriver mye om fermentering.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå