Karianne Skrevet 10. mars 2005 #1 Skrevet 10. mars 2005 Lagde et veldig grovt brød. Når jeg griller det i brødristeren, så henger det veldig fint sammen. Men når jeg smører matpakke, (altså ikke rister det), så ryr det litt fra hverandre i midten. Ikke når jeg smører det med pålegg, men når jeg spiser det. Må si at det er litt sånn småfuktig i midten. Saftig, men grovt. Det kunne ha hengt litt bedre sammen i midten. Skorpen rundt er helt ok. Lurer på om løsningen er å bruke mer vann i deigen? Eller hva reknes som "lim" i brødbakerens verden?
Arkana Skrevet 10. mars 2005 #2 Skrevet 10. mars 2005 Du må kna mye mer. Det får glutenet i melet til å svelle og ta til seg væske, og fungerer som lim. I tillegg er min erfaring at det bør være minst 50% hvetemel i alle brødoppskrifter. Grovt mel inneholder ikke så mye gluten og kan dermed ikke ta til seg så mye væske som hvetemelet.
Nella Skrevet 10. mars 2005 #3 Skrevet 10. mars 2005 Er det noe som er like grovt som det ingers rugbrød kan det være at du må tilsette litt mer vann. Det funka her ihvertfall.
Karianne Skrevet 11. mars 2005 Forfatter #4 Skrevet 11. mars 2005 Det glemte jeg å si, det er ikke en sånn deig som skal knaes. Det er en såkalt våt deig, som bare skal røres. Jeg lagde ingers rugbrød forrige gang, og det ble bare superklæsj inni midten. Så hvis det fungerer med mer vann der, tror jeg at jeg prøver det her, også. Oppskriften er også litt kryptisk. Det står at 3 dl helkorn skal bløtlegges i 5 dl vann. Nederst står det 1,8-2 l vann. Så jeg tok 2 l vann INKL. de 5 dl med helkornene. Kanskje jeg trodde feil, og at det skal være 2,3-3,5 liter vann totalt...? Det er snakk om 3 stk 2-liters brød.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå