Gå til innhold

"åpent hus" - servere hva til muligens 20 gjester?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Noen som har tips til hva å servere? Kommer ikke til å lage en fullverdig middag f.eks. Kommer til å ha kaker og gjerne fruktfat. Men siden en del gjerne kommer rett fra arbeid/ikke rekker å spise middag vurderer jeg å servere noe salt også. Noen som har tips? Bør være mulig å lage dagen i forveien og minst mulig styr ifht. oppvarming. 

Anonymkode: 35e5e...c7e

AnonymBruker
Skrevet

Karbonader, på brød med løk? 

Anonymkode: 51054...622

  • Liker 2
Skrevet

En gryte med noe? Grille burgere, og ha skåler med salat og tilbehør, så alle kan ha på det de liker? 

  • Liker 2
Skrevet

Kyllinggryte? 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Pølser

Anonymkode: f0953...602

Skrevet

Pastasalat, spekemat med loff? eller tapas ruller? Kan ivertfall lages dagen før 🤔

AnonymBruker
Skrevet

Spørs hvor fint det skal være? Siden hamburgere/karbonader er nevnt. Vi pleier noen ganger å kjøpe gode karbonader - og varmer de i langpanne i ovnen. Serveres enten med brød, ertestuing (lages dagen før), løk og evt. litt salat.
Eller som hamburgere, der tomat/salat/løk skjæres opp dagen før + div. anna typisk tilbehør. I begge tilfeller fikser folk maten sin selv, enkelt og greit :) 

Pakker med ferdiggrilla kyllinglår/biter fra kjøledisken har vi gjort det samme med - salat og loff ved siden av. 

---

Skal du lage gryter og sånt, så er det viktig med gode kjølemuligheter - og den blir kjapt avkjølt, som kan være vanskelig. Risikoen er at maten blir skjemt over natta..... Etter en dårlig opplevelse, er jeg blitt innmari skeptisk til å spise sånt i selskap, matforgiftning er ikke gøy..... 😕

Anonymkode: 3c968...bf4

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:


Skal du lage gryter og sånt, så er det viktig med gode kjølemuligheter - og den blir kjapt avkjølt, som kan være vanskelig. Risikoen er at maten blir skjemt over natta..... Etter en dårlig opplevelse, er jeg blitt innmari skeptisk til å spise sånt i selskap, matforgiftning er ikke gøy..... 😕

Anonymkode: 3c968...bf4

Chili con carne var veldig vellykket på fest. Serveres med rømme og brød (vi fikk focaccia), evt også salat. Engangstallerkner og bestikk, servietter.

Rask avkjøling går fint, etter tilberedning fordeles bare gryteretten på f.eks rene langpanner, ovnsformer eller gryter, da går varmetapet raskere. Retten kan oppbevares i flere beholdere i kjøleskap, og alt trenger ikke varmes med en gang, slik at man ikke trenger å kaste evt rester som ikke har vært varmet opp på nytt.

 

Skrevet

Fordelen med å servere f.eks en type gryte eller ovnsrett i form er at om ikke alt blir spist opp så kan du lett fryse ned restene til en dag du trenger kjapp middag :) Da kan du beregne godt med mat slik at alle dom er sultne får nok mat samtidig som du unngår å måtte kaste det som eventuelt blir til overs.

  • Liker 2
Skrevet

Hvilken anledning? Er det bursdagsfeiring og folk kommer med gave, er det greit å ha en middag som foreslått.

Ellers kan du ha deilige fingermat som f.eks rullete lefser eller lomper med diverse pålegg.

Skrevet

Husk at du må beregne varm mat /snitter til 20 personer. Det vil virke rart om bare noen får. 

Pølser er greit, spørs hvilken anledning. 

Skrevet (endret)

Vi hadde åpent hus på ettårsdagen til datteren vår. Vi serverte rett og slett pølser, og fikk låne en pølsekoker for anledningen. Det slo an, både for de som kom tidlig og sent, for pølser blir veldig gode i pølsekoker.

Hadde jeg hatt litt mer overskudd i dagene før hadde jeg også bakt pølsebrød og laget hjemmelaget ketchup å sånn, så det er jo et tips for å løfte det enda mer. 

Endret av Marimba
AnonymBruker
Skrevet

En gryte. Chilli con carne, sodd etc. 

Anonymkode: 354c8...1cc

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...