AnonymBruker Skrevet 3. august 2018 #1 Skrevet 3. august 2018 Hei, dere som skal ned i vekt: hva spiser dere til frokost og lunsj? Her går det mest i havregryn m/melk eller brødskiver til frokost og knekkebrød til lunsj. Har 37kg jeg vil ha bort. Men sliter veldig med lunsjen på jobb. Dritt lei av knekkebrød, da jeg ikke blir mett av det uten at jeg spiser 5-6 stykker... Blir i tillegg mye karbohydrater om jeg tar det samme til lunsj som til frokost. Av og til lager jeg meg salat og har i litt kylling og/eller egg. Det metter litt mer, men synes det er mye arbeid å ha det til lunsj hver dag. Spiser også lunsj 11 (da er jeg ihjel sulten) som er vanlig lunsjtid hos oss. Men er på jobb til 16 eller senere, så jeg er avhengig av et mellommåltid i 14 tiden skal jeg holde ut til middag. Da er jeg også ihjel sulten... Minimal vektnedgang så langt, for jeg er så sulten til middag at jeg overspiser. Har laget meg en teori om at lunsjen ødelegger litt her... Så tenker først og få den på stell før jeg ser på resten ( jeg klarer ikke å justere alt på en gang, jeg må gjøre gradvise endringer) Tips og forslag mottas med stor takk! Anonymkode: 64153...9c0
AnonymBruker Skrevet 3. august 2018 #2 Skrevet 3. august 2018 Spiser 2 knekkebrød til frokost. Vi spiser lunsj så tidlig at jeg føler ikke jeg trenger en stor frokost. Så spiser jeg salat eller brødskiver til lunsj og et mellommåltid kl. 15 ca. Spiser middag så sent at det er ikke behov for kveldsmat. 1500 kcal pr. dag og 6-800 av dem er middag. Sikkert ikke ideelt, men hater å være sulten på kvelden. Sliter ikke med det på dagen for da er jeg opptatt og tiden flyr. Du må finne ut hva som passer deg, dine rutiner, hva du liker å spise og hva du kan leve med over tid, når du er sosial, stresset osv. Så lenge du er innafor på kalorier så går du ned. Vi er alle ulike. Anonymkode: 87ce9...0b4
AnonymBruker Skrevet 3. august 2018 #3 Skrevet 3. august 2018 Ikke alltid jeg spiser frokost. Vet jeg bør gjøre det, mest av alt for å starte dagen på en god måte med nok energi, ikke bli sliten så fort frem til lunsj, holde konsentrasjonen oppe, muligens unngå unødig småspising før lunsj. Hvis jeg først spiser frokost er det stort sett 1-2 knekkebrød, en yoghurt, litt cottage cheese med syltetøy, en frukt. Lunsj: 3-4 knekkebrød med diverse pålegg, salat, fruktsalat, cottage cheese med eplebiter og kanel, havregrøt, rester fra middag. Har av og til en frukt eller en skrelt gulrot f.eks. i tillegg. Av og til tar jeg dette som mellommåltid et par timer etter lunsj. Spiser alltid mindre porsjoner enn hva jeg selv mener er en vanlig porsjon. Ofte feilberegner man hva som er en normal porsjon og derav spiser for mange kalorier. Forsøker å kjenne etter når jeg begynner å bli mett og stoppe før jeg blir mett. Kan ta litt tid før metthetsfølelsen kommer. Drikker vann eller saft uten kalorier. Hvis jeg vet jeg skal spise noe med mye kalorier en dag så spiser jeg av og til mindre/en god del mindre kalorier i måltidene før dette. Slik jeg har "spart" meg til et kaloririkt måltid. Dette er selvsagt ikke optimalt. Men så lenge jeg vet jeg da ikke klarer å begrense meg er det eneste måten for å unngå at det skal medføre vektoppgang eller at vekten står. Jobber forsåvidt med vanene mine, slik at jeg til slutt skal klare å innta mindre av godsaker også og ikke kun spise det fordi jeg kan og vil. Anonymkode: d317d...ef0
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #4 Skrevet 4. august 2018 Hva med mer grønnsaker og frukt? Og masse vann. Lite kalorier, metter godt og gir energi. Ta med frukt og grønt på jobb å skjær det opp der? Kjøtt, knekkebrød og meieriprodukter tar ofte mye energi, man blir slapp og man blir fort sulten igjen. Hva med frø knekkebrød med avokado og basilikum? Bananpannekaker Oppkuttet banan, jordbær og blåbær Fruktsalat Oppskåret fruk og grønt Salater med kiwi/jordbær/melon/avokado eller annet med en god olivenolje i stede for dressing. Salat i wrap med kokte bønner og tacokrydder Lage Smoothie/juice Lag eks tomatsuppe/løksuppe eller gulrot suppe fra bunn av med rene råvarer til middag og lag ekstra store posjoner så du kan ta med på jobb Lag en stor posjon grønnsakssuppe (grønnsaker, buljong og vann) og del opp så du har til flere dager Kutte opp ulike meloner Nøtter Etc. Anonymkode: ce223...589 1
SPOCA Skrevet 4. august 2018 #5 Skrevet 4. august 2018 Frokost: Byggrynsgrøt med bringebær Lunsj: 4 knekkebrød med leverpostei eller makrell i tomat
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #6 Skrevet 4. august 2018 Jeg er litt "jojo-slanker", og må kvitte meg med ca 5 kg omtrent en gang i året (når klærne forvandles til tortur-redskaper vet jeg det er på tide Dietter funker ikke for meg, jeg spiser egentlig det samme som vanlig, men med litt flere grønnsaksretter enn jeg pleier. Frokost: Enten havregrøt med valnøtter og frukt/ bær, eller 3 knekkebrød med egg og ansjos/ røkt laks. småtomater og agurk i tillegg. Lunsj: 3 knekkebrød med enten avocado, makrell i tomat, eller banan Før hjemreise: 2 brødskiver med peanøttsmør, eller tomat. (spiste jeg valnøtter til frokost, så blir det tomat) Middag (dagens siste måltid hos meg): Her må jeg ha variasjon, men prøver å holde meg til retter hvor grønnsaker er i hovedrollen. Da kan jeg spise en stor porsjon, og jeg liker å spise, ha,ha. Har en lett jobb, men ikke stillesittende, trener tre ganger i uken, og går en halvtimes tur hver dag. bruker da en 6-7 uker på å komme tilbake til trivselsvekta Anonymkode: b0b00...0b2
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #7 Skrevet 4. august 2018 6 timer siden, SPOCA skrev: Frokost: Byggrynsgrøt med bringebær Lunsj: 4 knekkebrød med leverpostei eller makrell i tomat Man kan spise mer enn det og gå ned i vekt. Med det der stanset du vel forbrenningen. Anonymkode: 8a46f...c31
Drakan Skrevet 4. august 2018 #8 Skrevet 4. august 2018 En skål musli med bær om morgenen og en yoghurt. Frukt spredd ut over dagen, og en musli bar på tur. Middagen er variert, men liten. Om jeg har akseptabelt kaloriforbruk (litt ekstra å gå på), kanskje en is til desser. Om jeg spiser snack i tillegg til musli baren i løpet av dagen, en cookie eller lefse eller noe sånt, så blir det ingen desser.
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #9 Skrevet 4. august 2018 Jeg slanker meg ikke, men kjente meg igjen i det å spise gjennom arbeidsdagen. Og holder meg på akkurat ønsket vekt med følgende kosthold. Jeg drøyer helst frokosten til jeg er på jobb. Har da med litt gresk yoghurt med granola. Eller en smoothie (med gryn og frø). Lunsj lager jeg klar søndag og onsdag. Eksempler: Kyllingfilet+søtpotet+brokkoli. Squashpasta med pastasaus + kylling. Omelett med mye sopp og grønnsaker. To knekkebrød (hjemmelagde, mye mer næring) med hummus eller avocado. Couscous med ovnsbakte grønnsaker. Grov lefse med avocado, tomat og skinke. Jeg må spise igjen i 16 tiden. Det består nesten alltid av grønnsaker (gulrotstaver/cherrytomater/sukkererter). Og en muslibar eller et knekkebrød. Ofte litt rester fra lunsj. Middag i 19 tiden. Varierer i det uendelige, og spiser det meste. Men - rødt kjøtt maks 1-2 ganger i uka. Minst 50% grønnsaker. Minst mulig halvfabrikata. Drikker bare kaffe og vann, vin innimellom. Anonymkode: f44e2...bbe
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #10 Skrevet 4. august 2018 Sjekk ut kontoen healthyfoodporn på Instagram. Der går det mye i avokado og egg. Cottage cheese skal også være bra. Anonymkode: c2420...6b7
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #11 Skrevet 4. august 2018 Jeg spiser en brødskive til frokost og en til lunch. Som oftest med egg til frokost og hvitost til lunch, men jeg varierer selvfølgelig litt. Det er ikke mye mat, men det er en så innarbeidet vane at det er svært sjeldent jeg blir plagsomt sulten før lunch eller før middag. Spiser som regel middag i firetiden. Hvis jeg blir sulten på kvelden spiser jeg litt frukt (vannmelon er en favoritt nå i sommer) eller noen gram frokostblanding med melk hvis jeg har lyst på det. Med såpass lite mat ellers på dagen kan jeg, om jeg føler for det, spise en nokså stor middag, og likevel komme ganske lavt på antall kcal. Anonymkode: bc654...dfa 2
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #12 Skrevet 4. august 2018 45 minutter siden, AnonymBruker skrev: Man kan spise mer enn det og gå ned i vekt. Med det der stanset du vel forbrenningen. Anonymkode: 8a46f...c31 Du stopper vel ikke forbrenningen? Jeg spiser to knekkebrød til frokost, og to til lunsj. Jeg går masse ned i vekt hvertfall. Anonymkode: aef9a...0f6
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #13 Skrevet 4. august 2018 Heldige dere som kan spise knekkebrød og bli mett på det. Jeg føler jeg må spise og spise og spise for å bli mett på det. Frokost må intas rundt halv 7, da jeg er ut døra rundt 7, levere i bhg osv. og er på jobb mellom 8 og halv 9 (er virkelig en prøvelse å ikke spise frokost før jeg skal kle på barn og lever i bhg). Lunsj 11, og da er jeg skrubbsulten (ca. 4,5 t sidn frokost). Middag rundt 17, som er 6 timer etter lunsj. Så jeg må ofte ha NOE rundt 14, og ofte blir det frukt + en nutrilettbar el.lignende. Har kontorjobb og sitter stort sett på ræva, men det er mye som skal gjøres hver dag, så det går mye på høygir (en del stress). ca. 30 min kjøring med bil til/fra jobb Sliter en del med tidsklemma, så dette med å forberede lunsj kvelden før går ofte i glemmeboka, men jeg blir nødt til å ta grep nå. Jeg kjenner vekta veldig godt på kroppen, og det er ikke bra i det heletatt. Jeg liker jo godt yoghurt og cottage cheese, så skjønner ikke hvorfor jeg aldri kjøper det. En liten skål med yoghurt/cottage blandet med bær (frosne) var jo noe jeg spiste mye av en periode (gått helt i glemmeboka!). TS Anonymkode: 64153...9c0
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #14 Skrevet 4. august 2018 10 hours ago, AnonymBruker said: Hva med mer grønnsaker og frukt? Og masse vann. Lite kalorier, metter godt og gir energi. Ta med frukt og grønt på jobb å skjær det opp der? Kjøtt, knekkebrød og meieriprodukter tar ofte mye energi, man blir slapp og man blir fort sulten igjen. Hva med frø knekkebrød med avokado og basilikum? Bananpannekaker Oppkuttet banan, jordbær og blåbær Fruktsalat Oppskåret fruk og grønt Salater med kiwi/jordbær/melon/avokado eller annet med en god olivenolje i stede for dressing. Salat i wrap med kokte bønner og tacokrydder Lage Smoothie/juice Lag eks tomatsuppe/løksuppe eller gulrot suppe fra bunn av med rene råvarer til middag og lag ekstra store posjoner så du kan ta med på jobb Lag en stor posjon grønnsakssuppe (grønnsaker, buljong og vann) og del opp så du har til flere dager Kutte opp ulike meloner Nøtter Etc. Anonymkode: ce223...589 Har du oppskrifter som du bruker? Eller bare tar du alt på en slump? Hva tåler å fryses feks (jeg er ikke den flinkeste på kjøkkenet - mannen som tar seg av det her i huset... heh)? 3 hours ago, AnonymBruker said: Sjekk ut kontoen healthyfoodporn på Instagram. Der går det mye i avokado og egg. Cottage cheese skal også være bra. Anonymkode: c2420...6b7 Den instragramkontoen skal eg følge - mye lækkert! Takk for tips! TS Anonymkode: 64153...9c0
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #15 Skrevet 4. august 2018 Grønnsakssuppe er et godt tips til middag/kvelds. Anonymkode: 99915...5b0
Sphynx Skrevet 4. august 2018 #16 Skrevet 4. august 2018 Omelett til frokost, pære eller banan med skyr til lunsj. Middag uten kveldsmat. Spiser gjerne små lunsjer ut over dagen når jeg er sulten. Frukt, nøtter eller yoghurt/skyr.
AnonymBruker Skrevet 4. august 2018 #17 Skrevet 4. august 2018 Jeg spiser ikke frokost, men drikker en kaffe latte før lunsj. Vi har kantine på jobb, så jeg pleier spise en stor lunsj. Feks salat med et lass av ulike grønnsaker, egg, fetaost og falafel. Om jeg spiser lunsj sent så blir dette hovedmåltidet mitt, og jeg spiser varmmat som laks, wokgryte, suppe eller lignende. Da spiser jeg lettere til middag. Er ofte sultnere i 12-14 tiden enn på kvelden, så det passer meg egentlig best å ha en større lunsj og en lettere middag. Anonymkode: ec4fe...fe1
SPOCA Skrevet 6. august 2018 #18 Skrevet 6. august 2018 På 4.8.2018 den 8.42, AnonymBruker skrev: Man kan spise mer enn det og gå ned i vekt. Med det der stanset du vel forbrenningen. Anonymkode: 8a46f...c31 Nei? Jeg har gått ned over 75 kg, så det vil jeg vil ikke akkurat si. Jeg spiser heller større prosjoner til middag. Holder meg til mellom 2-2500 kalorier daglig. Frokost og lunsj tilsvarer vel ca 1000 kalorier til sammen.
Roci Skrevet 6. august 2018 #19 Skrevet 6. august 2018 Spiser som regel havregrøt til frokost, det er lettlaget, godt og mettende. Lunsj er gjerne knekkebrød eller grove brødskiver med proteinrikt pålegg, omelett, salat eller middagsrester fra dagen før. Jeg spiser tilstrekkelig til at jeg som regel ikke trenger et mellommåltid, men om jeg gjør det, er det gjerne en banan eller Skyr. Drikker også mye vann.
AnonymBruker Skrevet 6. august 2018 #20 Skrevet 6. august 2018 På 4.8.2018 den 12.24, AnonymBruker skrev: Har du oppskrifter som du bruker? Eller bare tar du alt på en slump? Hva tåler å fryses feks (jeg er ikke den flinkeste på kjøkkenet - mannen som tar seg av det her i huset... heh)? Den instragramkontoen skal eg følge - mye lækkert! Takk for tips! TS Anonymkode: 64153...9c0 Grønnsakssuppe tar jeg etter oppskrift for å finne de ulike grønnsakene jeg skal ha. Så har jeg oppi grønnsaker, posteter, buljong og vann. Tomatsuppe tar jeg å steker en løk og litt hvitløk med olje i en kasserolle. Så tar jeg masse ulike tomater, litt paprika, oregano, basilikum eventuelt grønnsaksbuljong oppi. Blir den for tykk så tar jeg litt vann i. De andre snuppene bruker vi ulike oppskrifter på samtidig som vi improviserer litt og smaker oss frem. Bananpannekakene har jeg oppskrift på hjemme, så husker ikke den. Men finnes mange gode oppskrifter på nettet. Supper og grønnsakssuppe kan fryses ned. Pannekakene vet jeg ikke om kan fryses 😊 Anonymkode: ce223...589
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå