Gå til innhold

Løs klissete deig, vil den steke?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Og bli normal? Jeg har ikke mer mel jeg kan spe på med. Det skal bli pizzabunn, om jeg får kjevlet den ut da😅

Anonymkode: 6b21d...ed2

Skrevet (endret)

Deigen vil bli normal når den blir stekt, problemet er jo om du får håndtert den på forhånd.

Hvor løs er den, går det an å ta i den i det hele tatt?

Hvis du omtrent ikke kan ta i den engang så vil jeg anbefale å jobbe raskt, ikke bruk kjevle og bruk våte (ja, faktisk) hender til å raskt strekke den ut til en pizzabunn for hånd og legge den på et bakepapir.

Du har ingen andre typer mel i det hele tatt, f.eks rismel, maismel?

 

 

Endret av 282_NaughtySpark
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har alltid kjempeklissete pizzadeig - det er da den blir god!

Ha masse mel på hendene og strekk deigen ut over et bakepapir (gjerne tapet til underlaget med frysetape). Det blir superbra!

Anonymkode: 79567...b6e

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, 282_NaughtySpark skrev:

Deigen vil bli normal når den blir stekt, problemet er jo om du får håndtert den på forhånd.

Hvor løs er den, går det an å ta i den i det hele tatt?

Hvis du omtrent ikke kan ta i den engang så vil jeg anbefale å jobbe raskt, ikke bruk kjevle og bruk våte (ja, faktisk) hender til å raskt strekke den ut til en pizzadeig for hånd og legge den på et bakepapir.

Du har ingen andre typer mel i det hele tatt, f.eks rismel, maismel?

 

 

Takk for gode tips, tror jeg må gjøre det sånn. Jeg har bare havregryn igjen.

Anonymkode: 6b21d...ed2

Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Jeg har alltid kjempeklissete pizzadeig - det er da den blir god!

Ha masse mel på hendene og strekk deigen ut over et bakepapir (gjerne tapet til underlaget med frysetape). Det blir superbra!

Anonymkode: 79567...b6e

TS er tom for mel.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jeg har alltid kjempeklissete pizzadeig - det er da den blir god!

Ha masse mel på hendene og strekk deigen ut over et bakepapir (gjerne tapet til underlaget med frysetape). Det blir superbra!

Anonymkode: 79567...b6e

Takk for tips, skal teipe fast papiret, men mel har jeg ikke 😅

Anonymkode: 6b21d...ed2

AnonymBruker
Skrevet

Hvis du har stavmikser kan du knuse havregrynene til mel.

Anonymkode: 41e4a...a77

Skrevet (endret)

Jeg lager ofte sånn deig med vilje hvis det skal gå kjapt :jepp: Bare hell på bakepapir, ta litt olivenolje på hendene/deigen og dytt den utover, ta på fyll og stek på høy temperatur.

Endret av Rumle
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
6 minutter siden, Rumle skrev:

Jeg lager ofte sånn deig med vilje hvis det skal gå kjapt :jepp: Bare hell på bakepapir, ta litt olivenolje på hendene/deigen og dytt den utover, ta på fyll og stek på høy temperatur.

Hvor i ovnen setter du den? På hvilken temperatur og hvor lenge?☺

Anonymkode: 6b21d...ed2

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker våt deig når jeg lager pizza, bare tar en slikkepott og drar utover bakepapiret.

Anonymkode: d90c4...9ef

AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor er det bra med klissete deig? :)

Anonymkode: 907e2...f97

Skrevet (endret)
18 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvor i ovnen setter du den? På hvilken temperatur og hvor lenge?☺

Anonymkode: 6b21d...ed2

Jeg steker den til den ser ferdig ut, sorry :ler: Midt i ovnen 225/250 grader.

Endret av Rumle
Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor er det bra med klissete deig? :)

Anonymkode: 907e2...f97

Jeg synes den blir saftig og god og ofte mer luftbobler i, jeg liker det :jepp: 

Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor er det bra med klissete deig? :)

Anonymkode: 907e2...f97

Du får ofte et luftigere resultat, brød og boller blir mye lettere og luftigere om du har lite mel i dem. Så løs deig at du akkurat klarer å forme dem blir best.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...